[]

Digitürk ile Kablo TV Sorunu

Arkadaşlar başımda bir sorun var. Yetkili servisi de çağırdım ama onlar gelmeden bir de size danışayım dedim. LED Tv aldım. bu televizyona da digitürk kutusunu bağladık. Aynı anda da analog olarak kablo tv'nin kablosu takılı duruyor. Yani tv'yi açtığımda öncelikli olarak kablo tv yayını geliyor av-1'e geçiş yaptığımda digitürk'ü izleyebiliyorum. Buraya kadar bir sorun yok. Ancak Lig Tv izlerken arkada Kablo Tv'de hangi kanal açıksa yayınlar karışmasa da büyük puntolu yazılar falan gözükebiliyor. Yani küçük bir yayın karışma olayı mevcut. Ben de bunun üzerine kablo tv'nin kablosunu çıkarıyorum o zaman tabi doğal olarak normal yayın karıncalı oluyor. Digitürk'e geçtiğimde de bu karıncalanma digitürk yayınını etkiliyor. Yani çok net bir sekilde olmadan digitürk'Ü izliyorum. Bunun için ne yapmalıyız sorun ne olmalı. Yani tv anten çıkışının görüntüsünü hiçbir şekilde almamalı. O görüntüler digitürk yayınını etkılememeli. umarım anlasılır bir sekilde anlatmısımdır.




 
Televizyonun markası LG lv3550. İnternette araştırdım birkaç kişide daha buna benzer sorun varmış. Yani yayınlar birbirini etkileyebiliyormuş.


  • eagle is free  (05.11.11 13:47:44) 
"birkaç kişide daha buna benzer sorun varmış. Yani yayınlar birbirini etkileyebiliyormuş." demişsin.
sakın bunun normal karşılanabilir bir durum olduğunu sanma. üretim hatası. yetkili servisine başvurmalısın.

  • ilkinci  (05.11.11 14:17:48) 
Yok zaten normal olarak karşılamadım ki yalnızca tek benim başıma gelen bir şey değilmiş. İnsanlara daha somut bir şekilde anlatabilirim manasında dedim. Yoksa teknik servisi bekliyorum şimdi ama sanırım boşu boşuna çağırdık digitürkçüleri iş tv'de bitiyor herhalde.


  • eagle is free  (05.11.11 14:22:35) 
Arkadaşlar digitürk geldi sorunu hemen halletti. Sorun benim bilgisizliğimden kaynaklanıyormuş. Görüntü ayarlarından tv çıkışı bende cv8 gibi bir şeymiş. Onu rgb yaptılar her şey düzeldi :)


  • eagle is free  (05.11.11 15:40:39) 
Problem kablo tvnin analog yayın yapmasındanda kaynaklanıyor olabilir. Malum analog yayında gürültü-parazit fazla oluyor. TV'niz (LG lv3550) dvb-c destekli ise conax modül alarak dijital kablo tv'ye geçebilirsiniz. ben yeni 32pfl5604'te öyle yaptım. tavsiye ederim. şu modülü aldım : kabloteknik.com


  • limitlessHD  (11.11.11 07:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.