[]

başbakan'ın ingilizce (az-çok) bilip bilmediği gerçeği

başbakan recep tayyip erdoğan ingilizce bilmediğini biliyoruz. peki başbakan g-20 liderler zirvesinde (toplu fotoğraf çekimi kısmı) liderler ile tokalışrken ne konuştu? bazı liderlerin ona eğilip birşeyler söylediğini anlattığını farkettim.e ingilizce bilmiyorsa haliyle de anlamıyordur. karşınızda ingilizce bilmeyen biri varsa anlamadığını da düşünmeniz normaldir. bu halde dahi başbakan'a eğilip birşeyler söylemenin anlamı nedir? veya başbakanın bazı liderler ile konuştuğunu gördüm. ingilizcenin orada konuşulan ortak dil olduğundan yola çıkarsak başbakan liderlerle sohbetinde neler söylemiştir.

-how are you mr. president obama?
-thank you mr. erdogan I'm fine, how are you?

gibi diyalogtan öte birşeyler var, zira bu diyalog sadece 5 saniye.

 
ingilizce biliyor bence, anlıyor da konuşabiliyor da. ama türkçeyi tercih ediyor.


  • kediebesi  (05.11.11 10:19:48) 
ingilizce öğreniyor diyemeyecekleri için biliyor deniyor. ders aldığı falan yazıldı bir kaç kez.


  • ben smyrna  (05.11.11 10:44:27) 
valla gülesiniz diye yazmadım aslında. hevesi olsa öğrenir *açıklamaları* ingilizce yapmaya kasar, sonuçta olay prompter olayı herkesin bildiği gibi. ama ortamda türk havası estirmek gibi bi ideali var sanırım, bu sebeple özellikle türkçe tercih ediyor. yani kolayına kaçıyosa da bahanesi bu demek istiyorum esasen :)
** açıklamaları diyorum. özel görüşmelerde de, merhaba nasılsın davosta çok iyiydin gibi muhabbetleri takip edebiliyodur ama ciddi konuları yine tercümenla yapıyodur.

  • kediebesi  (05.11.11 12:12:38 ~ 13:28:42) 
prompter felan konu biraz sapmış gibi. zira mevkidaşları ile konuşmasında promter denen hede kullanılmıyor, spontane konuşmalar bunlar.

öncelikle erdogan'ın ingilizce dersleri alıyorsa bile şu saatten sonra öğrenemeyeceğinden eminim. çünkü bulunduğu mevki itibari ile bu çok çok zor bir durum. fekat hal hatır soracak kadar kalıp cümleleri kullanıp anlayabiliyorsa bu bile iyi. en azından ingilizce bilen (az) bir başbakanımız var deriz.

şuan için öyle çok mükemmel akıcılıkta bir ingilizceye sahip olması şart değil. sarkozy'nin ingilizcesini bile buradaki bir çok kişi anlamaz.
  • azdeli  (05.11.11 13:10:38) 
www.youtube.com

şu vidyodan anlıyoruz ki gayet basit ingilizce cümleleri bile anlayamıyor.

"ben anlamadım Egemen, ne diyor bu?" cümlesi de süper karizmayı çizmemeye çalışarak.
  • burfak  (05.11.11 15:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.