[]

alkol ve depresyon durumu

daha öncede sordum ama tatmin olmadım.. şimdi merak ettiğim ve çözemedim şey şu: alkol alındıktan sonraki gün (tüm gün) depresif moda geçiyor bünye. bunun bilimsel sebebi nedir? varmı güzel bi kaynak. türkçe kaynak gerekli tabi. niye böyle oluyorum ben. alkol aldıktan sonraki gün illaki berbat geçmek mecburiyetin demi? tüm o mutluluk sevecenlik, olumlu duruş, alkolün bünyeye girdiği bir kaç saatlik dilimde üst seviyeye vurup sonra insanı depresif modamı geçirir. olay nedir?




 
alkol mutluluk sevecenlik, olumlu duruş falan vermez kanda belli bir değerden sonra. tam aksi etki yapar.

beynin işlevlerini bozuyor. ayrıca her gün içiyorum ama ertesi gün ayrıca bi depresif hissettiğimi hatırlamıyorum. zaten constant bi depresiflik olduğu için de olabilir tabi bu.
  • cro magnon  (04.11.11 20:41:56 ~ 20:55:46) 
alkolün bağımlılığında bu tip bir sorun ortaya çıkabilir. alkol almadığı zamanlar strese girebilir ben de olduğu gibi


  • uykusuz her gece  (04.11.11 20:51:26) 
butun o mutluluk sevecenlikler hep hormonal aktiviteler. hormonlar ertesi gune kalmiyor, alkolle hizli bir sekilde hepsini harciyorsun. tekrar mutlu olacak kadar bir araya gelene kadar da mutsuz oluyorsun iste. aslinda uyusturcuyla arasinda hic bir fark yok.

www.reuters.com
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (04.11.11 21:11:37) 
alkollü içkinin içinde etanol var. etanolün beyin üzerinde başlangıçtaki farmakolojik etkilerinden birisi öfori yani senin o mutluluk, sevecenlik diye tarif ettiğin haldir. alkol karaciğerde metabolize olur yani yıkılır ve asetaldehid ortaya çıkar. asetaldehid maddesinin beyin üzerindeki etkisi de beyin ödemi ve dolayısıyla başağrısı ve depresyondur. yani seni iyi hissettiren madde ile, seni depresif ruh haline sokan madde aynı değil. ilki etanol ikincisi asetaldehid. evet böyle olmak mecburiyetinde. nasıl kağıdı yaktığında kağıt külü kalıyosa geriye, etanolü yıktığında da geriye asetaldehid kalıyor.



www.ozgurmavi.org

www.saglikpark.com

yukarıdaki yazılar yeterince bilimsel gelmezse, şuna bak diyecem ama bu da İngilizce maalesef:

pubs.niaaa.nih.gov
  • compadrito  (04.11.11 21:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.