[]

uzun yıllar önce trt-2de izlenilmiş film ismi lütfen yardım

Sevgili duyurucular,
uzun yıllar önce trt-2'de izlediğim çok beğendiğim konusunu çok iyi hatırladığım ancak ismini bilemediğimden bir türlü bulamadğım bir filmi arıyorum. Konusu şöyle idi: 1940larda İstanbullu bir yahudi ailesi, anne gelin gelmiş aileye ailenin türk çalışanlarından pek hazzetmiyor. 3 çocukları var büyük oğlan Sasha ve ikiz kızlar Sara ile İlaria. kızlardan biri bir hastalık yüzünden ölüyor ve anne diğer kızını alıp Fransa'ya gidiyor. ve kızını iyi bir eğitim alsın, bir fransızdan farkı olmasın diye rahibelerin okuluna veriyor. Kız da burada bir kimlik bunalımına giriyor. Oğlu ise İstanbul'da anne özlemi duyarak büyüyor. Büyüdüğünde tıp eğitimi almak için Parise geliyor ve annesini buluyor. Kız ise İstanbul/baba özleminden ve kimlik karmaşasından İstanbul'a kaçıyor. ve babasını babasının eski çalıştığı handa "baba baba" diye bağırarak buluyor, tıpkı küçükken yaptığı gibi.
Film fransızca /türkçe idi. Sanki halil ergün de oynuyordu filmde ama yanılıyor olabilirim. Aranızda duyanınız bileniniz varsa bana buldursa bu filmi cidden çok makbule geçer. Zira cidden güzel bir filmdi. Teşekkürler


 
benim tatlı kanaryama benziyor ama değil.


  • patik  (04.11.11 14:06:35) 
  • patik  (04.11.11 14:12:49) 
@patik: Ergün'ün oynayıp oynamadığını tam hatırlamıyorum oynasa bile küçük bir rolü vardı. filmlerine baktım ama bulamadım. yine de sağol.


  • wendyangelamoiradarling  (04.11.11 14:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.