[]

Holga -Lomography- sorusu

Asagidaki linkte biraz asagilara dogru inerseniz siyah beyaz fotograflar goreceksiniz. Lomography hususuna pek hakim degilim. Bu turun adinin Holga oldugu geciyor metinde ancak 1900'lerin basinda cekilmis havasi veren bir model mi var? Nedir olayi?

perhapsy.wordpress.com


 
lomo, holga gibi eski makinelerde bazı hata olan ama görsel açıdan çok da güzel görünen efektler olabiliyor. kullacağınız model ve filme göre bu tarz fotoğraflar çekebilirsiniz. ben www.analograf.com burdan bir tane lomo almıştım. deneye deneye bişeyler çıkıyor. eğlenceli de çok.


  • eli eli lema sevaktani  (04.11.11 11:39:10) 
zenit, holga, contax, lomo ve aklıma gelmeyen daha birçok analog fotograf makinelerinde linktekiler gibi fotoğraflar çekilebilir.kullanımları manuel olduğu için bazı efektleri kullanıcı kendisi yaratabiliyor.hatta farklı film-makine kombinlerinde aynı kareden cok farklı tatlarda fotoğraflar cıkıyor.

misal linkteki 2. fotoğraf.o tarzları çok begeniyorum ben.bazı makinelerde filmi geri sarma olayı var.bir film karesine fotoğraf çekildikten sonra makineden filmi geri sararak görüntü kaydedilmiş kareyi tekrardan kullanabiliyorsunuz.sonuç 2. fotograf:) bazı makineler bunu 3 defa yapabiliyor.

bir de bayat film olayı var.bayat filme kaydedilen görüntüler de eskitilmiş gibi gözükebiliyor.

ve banyo olayı da o fotoğraftaki efektleri yakamak için onemli bir aşama.filmin kimyasal sıvılara batırıldığı sürenin önemli oldugunu duymuştum.
  • manifeste  (04.11.11 11:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.