[]

Vadeli Hesap Faiz Oranları (TL / DOLAR)

Anlamadığım hususta bi kaç sorum olucak.

1) Bu faiz oranları senelik verdiği oranlar değil mi? Aylık olarak /12 yapmamız gerekicek?

2) Dolar faiz oranı 1.60 civarı iken, TL 7.25 gözüküyor. (TL'nin değer kaybetme konusu yüzünden mi bu kadar fark var?)

3) Mesela; 32-60 gün aralığında faize yatırsak 60 günden önce çekersek o aylık faiz oranı eklenmeden işlem görüyor anlamına mı geliyor? Yoksa başka bi bilmediğim açıklaması var mı?

4) Siz olsanız hangi para biriminde ne şekilde faize yatırırdınız?

5) Faiz haram mıdır? :p

Banka konularında bilgisiz olduğumu söylememe gerek yok sanırım. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

 
1) evet.

2) parayi bankaya yatirdigimizda bankaya faizle borc vermis oluyoruz. dolarin ne olacagi belli olmaz, yarin obur gun 5e katlama ihtimali olursa banka cok acik verir bu nedenle dolarla borclanma faizlerini dusuk tutarlar.

3) gunluk hesaplarlar. zaten yatirirken secenekler cikar 1 ay 2 ay yada gun olarak, 55 gun secilirse 55 gunluk faiz verirler. (internet subesinden bahsediyorum, elden yatirirken napiyolar bilmiyorum)

4) ben yari tl yari dolar tutuyorum, dolar patlarsa tl'den tl patlarsa dolar'dan kurtaralim da hasari minimize edelim diye. mini cakalim yani. yapacak bisey yok zar zor 3 kurus arttiriyorum, memur cocugu oldugum icin garanti olsun diyorum, borsa morsa gotum yemiyo, 3 kurus faize tamah ediyorum.

5) bananeamkbencukkamabakarim:D
  • jupiterianvibe  (04.11.11 05:49:35 ~ 05:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.