[]

Esnerken çene tutulması

Ayda birkaç kere başıma geliyor. Sebebini ve de çözümünü bilmiyorum. Ağızın en çok açıldığı o anda öylece kalakalıyorum ve çenenin tam altbölgesinde feci bir ağrı hissi oluşuyor. 1 kere olunca ağzımı açmaya korkuyorum. Evdeyken sorun değil ama dışardayken o 30 - 60 saniye bitmeyecek gibi oluyor.
Konu hakkında malumatı olanların yardım ve önerilerini rica ederim.
Teşekkürler.


 
Sanırım bu duruma çene kitlenmesi deniyor bende de takılma var ama benim açık kalmıyor sadece ses çıkıyor birşey çiğnerken. Bununla ilgili çocuk yaşlarımda doktora gitmiştim dr 20lik dişlerin çıkınca geçer demişti ama birşeyin geçtiği yok.


  • ufolursun  (03.11.11 13:44:26) 
bildiğimiz kramp bu. bacağı zorlayınca bacağa giriyor, çeneyi zorlayınca çeneye. bana da çok olur.

ağrı giren yer kasılır zaten semsert olur. ovala orayı. bacaktaki krampı geçirirken gerersin ya, çeneye de aynısını yapmaya çalış. çabucak çözülür.
  • kibritsuyu  (03.11.11 13:49:00 ~ 14:03:31) 
Benim de başıma gelmişti, diş hekimi bana dişlerimim sıkıp sıkmadığımı sormuştu. Öncelikle diş sıkma problemin varsa onu çözmelisin, sonrası biraz otokontrol.
Bak bu yazıyı yazana kadar iki kere esneyesim geldi.

  • SiyamkedisiZorro  (03.11.11 14:41:43) 
aynisi bana da oluyor, hatta her esneyisimde mutlaka cenemden taaak diye ses de gelir. sinir bozucu. cene kaslarinizin yorulmasiyla ilgili bu. sakiz cignemeyin cok, uyurken de cenenizi sikmayin. hatta mumkunse bir agiz plagiyla uyuyun. alt-ust cenenin ideal sekilde ustuste oturmamasindan kaynaklaniyor aslinda biraz da. agzinizi cok acmamaya gayret edin, bi kere hamburger isirirken de elime almistim ceneyi.


  • yandim sevket  (03.11.11 15:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.