[]

Modeme bağlanamama gibi bir problem

Merhabalar.

Problem şöyle. İnternete bağlı görünüyorum. Yani görünürde bir problem yok. Skype, Msn gibi messenger programlarında veri alışverişi devam ediyor, ama tarayıcıdan hiç bir web sayfasını açamıyorum. "Bağlantı Sorunlarını Gider" dediğimde ekteki problem raporlarından birini alıyorum.

Problem modemi kapatıp açınca düzeltiyor. Ama ben sürekli modem kapatmakla uğraşmak istemiyorum. Her gün ve günde birkaç kere olmaya başladı çünkü.
Bu problemin kaynağı nedir? Nasıl önleyebilirim?

not: bir başka alternatif hata raporu:
i.imgur.com

 
bilgisayarin ip adresi alamiyor olabilir. ag ayarlarindan ip adresini otomatik alip almadigini kontrol edebilirsin.


  • dengesizherif  (03.11.11 02:20:50) 
ip adresi otomatik alınıyor.


  • otonomo  (03.11.11 03:03:50) 
dns sorunu olabilir mi? tcp ip özellikleri içinde elle dns vermeyi dener misiniz? örneğin 8.8.8.8 8.8.4.4 gibi


  • ned flanders  (03.11.11 08:58:34) 
ben de öyle düşündüm ama zaten 8.8.8.8 kullanıyorum.

bilgisayar değil de modem ile alakalı bir sıkıntı olduğunu tahmin ediyorum ama bulamadım. Modem markası HUAWEI HG521
  • otonomo  (03.11.11 09:01:09) 
yerinizde olsam kablosuz bağlantı varsa kabloluda aynı sorun var mı? farkli bilgisayardada sorun devam ediyor mu? Bunu anlamaya calisirdim. Nihai olarak modemden olduğuna kadar verdiyseniz modemi bir factory reset yada firmware update yapmayı deneyebilirsiniz. Bilgisayarda sorun yoksa yüksek ihtimalle cpu yada memory si şişiyor belli process lere cevap veremiyor olabilir.


  • ned flanders  (03.11.11 09:03:40) 
yazmayı unutmuşum. farklı bilgisayarlarda aynı sorun devam ediyor. ama kablosuz kullanıyoruz kablo ile hiç denemedim. bir deneyeyim ama muhtemelen bir şey değişmeyecek. reset ya da update mantıklı. onu da deneyeceğim. teşekkürler.


  • otonomo  (03.11.11 09:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.