[]

Haşlandım...

Yaklaşık 1 saat önce üzerine bastım sıcak su torbası patladı...dizimin altından,ayağım haşlandı... ortalama 85 derece falan su... İlk şoku atlattıktan sonra hemen çeşmenin altına tuttum ayağımı.. ama hala yanma devam etmekte... Evde yoğurt yok..Bu saatte açık bulabileceğim bi eczanede yok yakınlarda krem almak için..Ne yapayım şimdi ben...çok acım var.. ayağmı sürekli soğuk suyun altında tutarsamda hemoroidim azıyo...Nerden baksam tutarsızlık...ayağım kıpkırmızı olmuş durumda..




 
yoğurt bi işe yaramaz zaten. soğuk suya devam. hemoroide rağmen. evde varsa, kuvvetli bir ağrı kesici iç.


  • compadrito  (03.11.11 01:14:09 ~ 01:15:01) 
çokkkk geçmiş olsun. soğuk suya devam et. nazın geçecek biri varsa krem alsın getirsin sana, gerçekten saat filan boşver yani, önemli.

kendi yaşadığım bir şeye göre bir şeyler yazıcam, ama sen yine de tutabildiğin kadar soğuk suda tut.

sudan çektiğinde çok acıyor biliyorum, ama şunu da biliyorum ki soğuk su altında acı 7 - 8 derece olsun, soğukla temasını kestiğindeki acı 15 dereceye fırlar ama ilk bir kaç dakikayı atlattıktan sonra 7nin filan da altına düşecek.

o kadar geniş bir alanda değil ama fırından çıkan alevalev metal tepsiyi sımsıkı tutup kaldırıp salaklıktan 1-2 sn bırakamayınca ölüyorum sanmıştım, annemlerin ısrarıyla ciyaklayarak buz torbasını bıraktım 40-45 dk sonra. bir hayli azaldı ilk şoktan sonra.
  • dasher  (03.11.11 01:25:16) 
acile gitsen olmuyo mu? zira silverdin gibi bir yanık kremi şart. o da acıyı kesmez ama sonrası için çekeceğin acı miktarını azaltır. soğuk su ilk aşamada iyi ama suyla olacak iş değil.


  • jolly jumper  (03.11.11 01:26:48) 
Hastane uzak ve acile gidecek kadar param yok...evde kalmak daha iyi o yüzden şimdilik...


  • ataman  (03.11.11 01:27:51 ~ 16:21:40) 
o zaman illa ki bir yanık kremi bulup alın. ben de üzerime çay döküp yanmıştım. doktor ilk aşamada soğuk duşa girip silverdin sürmemin yanığın derecesinin az olmasında önemli olduğunu söylemişti. yoksa çok iz kalırmış. bi ara eve ilaç getiren firmalar vardı. çok pahalı mıdır bilmiyorum ama yanık acısı ciddi bir şey. çeken bilir.


  • jolly jumper  (03.11.11 01:32:03) 
Madem para yok ve hastane uzak, öncelikle bol bol sıvı tüketmeye başla, suyun altından çektikten sonra o bölge kurumaya başlayacaktır böylesi daha sıkıntı verici olur, elinde ph seviyesi 5.5 olan bir krem mevcutsa onu rahatlıkla sürebilirsin en azından nemli kalması önemli, bu arada sürerken üzerinde kabuk ya da soyulma vb. bir oluşum varsa ilk etapta onları soyma, ayrıca da yaranın daha derin olduğu bölümlerde de kremi bolca yayarak sürmeye çalış, arka nem falan iyidir krem önemli.

Not: bundan sonrada su torbasını kullanacaksan torbayı direk kullanacağın yerin altına-üstüne koyma, önce bir yastık kılıfı ya da havlu ile torbayı sar sonra altına-üstüne koy, böylece yanıkları önlemede ciddi bir önlem almış olursun.
  • aduketim 30cm  (03.11.11 01:39:18 ~ 01:40:38) 
Kabuk falan yok daha... su toplarmı acaba... Cuma akşamı 12 saatlik bir yolculuğa çıkacam..Offf yaa......yanık kremleri etkisini hemen gösterirmi ?


  • ataman  (03.11.11 01:44:33) 
Yaranın derinliğine göre su toplayabilir, onu öyle kara kara bakarak bilemezsin. Yanık kremleri içeriğindeki deriyi besleyici karışımlarla etkisini gösterecektir ayrıca vücudu mikroplara karşı koruyan bir tabaka görevini de üstlenir. zaten yanıklarda amaç cildi nemli tutmak, yanıkla beraber kaybedilen sıvı dengesini sağlamak ve derinin yenilenmesini hızlandırmak olduğu için derinin yararına ne yaparsan kardır. Ayrıyeten önceden de dediğim gibi, normal içtiğinden daha çok su tüketmeli ve deriyi canlı tutmalısın. Yalnız böbrek ve kalp problemin yoksa günlük 3-4 litre arası su tüketmen yeterlidir. Onlarda bir problem varsa fazla su senin zararına olur bunu da bilesin.


  • aduketim 30cm  (03.11.11 01:56:40 ~ 01:57:24) 
sabah silverdin sürüp,ayağımı komple streç filmle sarsam iyileşmesini hızlandırırmıyım_? yani havayla temasını kessem...


  • ataman  (03.11.11 02:33:45 ~ 02:34:52) 
havayla temasını kesme. olur mu öyle şey su toplar. ve daha kötü olur.


  • andy kaufman  (03.11.11 04:30:22) 
Öncelikle geçmiş olsun dostum.

<-- Okunmasa da olur (: -->

10 12 sene kadar önce bir muhabbet kuşumuz vardı. Kendisi ocaktan yeni indirilmiş bir kuru fasulye tenceresinin içine düştü. O telaşla tencereden hemen çıkardık ama çıkardığımız şey doğal olarak küçük bir et parçasıydı tüyleri felan komple yok olmuş.

Sanıyorum bi' 10 dakika içinde öldü.

Ertesi gün ablam iş yerinin altındaki veteriner hekime sormuş. Ne yapsaydık ölmezdi diye. Hekimin dediği şu; bir elmayı rendeleyip oluşan püreyi sürseydiniz hiç bir şey olmazdı.

<-- Okunmasa da olur (: -->

Bu yukarıdaki olaydan yaklaşık 1 2 sene sonra yine ocaktan yeni indirilmiş çaydanlığa (evet ocaktan bir şey alındığında bir bizim evde teklikeli durumlar yaşanabiliyor (: ) yeğenim çaptı ve komple bacağının üstüne döküldü 4 5 yaşlarındaydı o zaman.

Veterinerin elma püresi geldi aklıma iki tane kırmızı elmayı rendeleyip püreyi sürdük bacağına.

Sonuç: bir saat sonra acı, yanık, su toplaması değil bir kızarıklık bile yoktu.

Uzun yazdım ama benzeri durumlarla karşılaşanların aklında bulunsun.
  • SpecialisT  (03.11.11 08:52:24 ~ 08:53:17) 
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. gece sabaha kadar buzlu suyun içinde beklettim.. duvara yaslanıp uyudum..Sabah uyanıp sudan çıkardıımda ayağım bembeyaz olmustu... şimdi pek acım yok..su topladı biraz..Silverdin ile pansuman yapıp üzerine peçete kapadım ... hızla iyileşiyor.... sadece su topları patlayacak gibi..


  • ataman  (03.11.11 10:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.