[]

Yeni nesil cep telefonları

merhaba,
iki yıl öncesine kadar takip ettiğim cep telefonu piyasasından tamamıyla uzak kalmış durumdayım. yardımınıza ihtiyacım var.

elimdeki samsung jet'i satıp yeni bir telefonla yola devam etmek istiyorum.

istediklerim:
- android işletim sistemi, htc yada samsung marka.
- flash siteleri rahatlıkla açabilen, cepten internete girmeyi çileye dönüştürmeyen bir telefon olması.
- filmleri oynatmamazlık yapmaması, convert monvert istemeden her şeyi açması, hatta .mkv uzantılı filmleri bile.
- günde ortalama 3 saat müzik dinlediğim için, piyasadaki en iyi müzik çalara sahip olması, hem arayüz olarak hem ses olarak(bass sesleri önemli özellikle)
- dokunmatik ekranın kapasitif olması ve kesinlikle çizilmemesi.

önerilerinizi ve aklınıza gelenleri yazıp yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler :)

 
mkv olayı konusunda emin değilim ama android olduğundna uygun yazılımı buldugunuzda sorun cıkmayacagını dusunuyorum: google nexus S. samsung galaxy s'in tasarımı geliştirilmiş versiyonu diyebiliriz. ucuz da. yurtdışından getirtme imkanınız varsa 200 euro gibi bi ücrete alabilirsiniz.

tabi bütçe belirtmemişsiniz, para bolsa samsung galaxy nexus (nexus prime) da alabilirsiniz. ya da HTC sensation'un özel bi sürümü çıktı geçen ay, müzik kalitesini arttırtılar, ona bi bakınabilirsiniz.
  • hjarteblod  (02.11.11 19:44:00) 
google nexus cihazının servisi samsung o zaman öyle değil mi?
htc sensation xe'yi diyorsunuz sanırım beats by dre'yi satın almış, kulaklığıyla müzik kalitesiyle güzel bi telefon yapmışlar. fakat türkiye'de satışı olmayacakmış öyle okudum az önce.

bu arada yurtdışından getirtme gibi bir imkanım şu an için yok. bütçem ise 1400 tl'ye kadar diyebilirim.
  • zunuduko relkirbet  (02.11.11 19:56:33 ~ 19:56:45) 
google nexus ice cream sandwich güncellemesini almayacak. galaxy s bile almıyor. bu durumda galaxy s2 iyi bir tercih olabilir. htc sensation'da yine iyi bir tercih.

ancak maalesef ikisi de bütçenizi aşan ürünler. eğer yeni güncellemeyi almasa da olur diyorsanız galaxy s ya da htc desire olabilir. ancak tabi uzun vadede güncelleme almayacağından sıkıntı yaşamanız olası.
  • hakiki ssg  (02.11.11 20:07:44) 
bütün smart phonelar için geçerli şeyleri yazayım,

düzenli bir kullanımla telefonun batarya süresi 6 ila 24 saat değişir. Günün 24 saati boş duran telefonun şarjı max 48 saat gider.

Film izlemek, müzik dinlemek bu cihazların şarjını hayvan gibi azaltır, oyun oynamak da.

Telefonunu 6 saatte bir şarj etmeye razıysan al bi htc sensation
  • bonjurkes  (02.11.11 20:11:55) 
Bildiğim kadarıyla HTC Sensation XE ve XL önümüzdeki aylarda gelecek türkiyeye, ben sana Sensation XL'yi öneririm. Kendi telefonumda XL romu kullanıyorum Beats'ın ses geliştirmesi çok iyi olmuş ayrıca o telefonla gelen Beats kulaklıkları ile mükemmel olacağını düşünüyorum. Ayrıca ekran konusunda sıkıntın olmaz 4.7 inç kapasitif ve gorilla glass kullanılıyor (Yalnız piyasada kesinlikle çizilmez ekran diye birşey yok, sadece çizilmeye dayanıklı camlar var)

Edit. Bütçe sınırınızı yeni gördüm, muhtemelen yeni gelecek telefonlar bunu aşacaktır. O zaman size HTC Desire S veya Incredible S öneririm hem bu telefonlar yeni oldukları için muhtemelen Ics güncellemesi alacaklar.
  • Haldamir  (02.11.11 20:22:57 ~ 20:30:37) 
htc sensation xe'nin ve xl'in tahmini giriş fiyatı ne kadar olur?

ayrıca tüm yorumlar için teşekkür ediyorum. sensation xe 1600 civarı olursa xe almayı düşünüyorum. 2000 olursa vazgeçip yine htc incredible s düşüneceğim.

şarj konusunda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. oyun oynamayacağım, 1 saat internet ve 2-3 saat müzik, bunun yanında 20 dk konuşma ve 30 mesajlaşma ile bi gün götürebileceğimi tahmin ediyorum.
  • zunuduko relkirbet  (02.11.11 21:22:05 ~ 21:25:06) 
film izleyecektin hani?


  • bonjurkes  (02.11.11 22:28:31) 
gidip en iyisini alacam demek oluyor yazdıkların en pahalısı da en iyisi oluyor.
sonuncu isteğin içn artık öyle olmayanı yok samsung ve htc de.

çok seçeneğin yok zaten ama android codec modec ister converter istemese de.

5 saatlik pil ömrüyle yeni telefonunu güle güle kullan.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.11.11 22:56:42) 
Pil omrune neden bu kadar giydirmissiniz anlayamadim. iphone 4 de biraz muzik dinleyip internete falan girince sarj yiyor, su an kullandigim dandik isletim sistemli samsung jet de. yani android oldugu icin sarj yiyor diye bir sey yok kanimca. sabah 9 dan aksam 10a kadar yukarida anlattigim sekilde goturse beni yeter. sarj aletimi de surekli yanimda tasiyorum zaten bi firsatini bulup sarj ederim.
hani film izleyecektin sorusuna da yanit vereyim, gece 12 gibi telefona bi film atip yatagimda yatarak filmi izliyorum. evde oldugum icin sarji azaltacaklar icine yazmadim. bir de gece 12de hemen film atip izlemek istedigim icin convertle ugrasmak istemiyorum.
codec olaylarini bir defaya mahsus telefona yukleyebilirim eger oyleyse.
  • zunuduko relkirbet  (03.11.11 08:02:03) 
pil olayı yalan. beş saat filan gitmiyor. bende galaxy s2 var müzik dinliyorum internete giriyorum oyun oynuyorum pasa konuşup mesaj atıyorum pili en az 36 saaat gidiyor. bakmayın siz.


  • hakiki ssg  (03.11.11 08:37:00) 
Sensationların fiyatları hakkında bir fikrim yok, ben desire s kullanıyorum film konusunda şimdiye kadar attığım tüm fiml/dizileri rahatlıkla altyazı sorunu felan olmadan izledim ama hiç 720p mkv denemedim o yüzden o konuda yorum yapamayacağım.


  • Haldamir  (03.11.11 13:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.