[]

ameliyat korkusu

ahali kasık fıtığım var benim.yıllardır kaçtım ameliyattan korkaklığımdan.amma velakin hakketten artık çekemez oldum bu illeti ve ameliyat olmaya karar vermeye karar aşamasındayım.nasıl aşarım bu korkuyu önerisi olan var mı?

sanırım ameliyatı belden aşağı uyuşturup yapcaklar.sırta vurulan o iğneler çok can yakıyor mu?


 
5 saniyelik bir acı < fıtık sıkıntısı ve acısı korelasyonunu kendine inandırtabilirsin. Onun dışında ameliyatın kendisi konusunda çok bilgim olmamasına rağmen, genel anestezi yapılmasını isteyebilirsin. eğer o da olmuyorsa, güzel bir sakinleştirici vermelerini isteyebilirsin.


  • linaros  (02.11.11 15:18:42) 
genel anestezi talep edin doktorunuzdan?
bu güne kadar 4 kere genel anestezi ile uyutulup ameliyat edildim.
1'i de kasık fıtığı ameliyatıydı...
1 kere de endoskopi için uyutuldum.

korkacak bir şey yok, her türlü ağrınız acınız için ilaç veriyorlar zaten.
ama doktorunuzun söylediklerini harfiyen yerine getirin.
sigara içiyorsanız genellikle 1 gün derler ama tecrübelerime dayanarak en az 1 hafta öncesinde sigara tüketimi azaltın, alkol almayın. narkozdan çok daha rahat çıkarsınız. bir gece önce yemek yemeyi ve su içmeyi kesin dedikleri saate riayet edin.
ameliyattan sonra hemen fırlamayın ayağa, vücudunuza dinlenmesi için zaman tanıyın. enfeksiyon ihtimaline karşı kendinize iyi bakın.

kısacası doktorunuzun söylediklerine harfiyen uyun!!! uyarsanız sıkıntısız bir tedavi süreci yaşar, üstüne bunca yıl neden ameliyat olmamışım dersiniz.
uymazsanız; sürünürsünüz! çok net!!! ben şunu yapmadım, bunu etmedim diyen cengaverlere uymayın. herkesin bünyesi farklıdır.
  • balik kraker  (02.11.11 15:21:10) 
kasık fıtığından babam ameliyat oldu , 40 - 45 dakika civarı sürdü ameliyatı ertesi gün de eve geldi , öyle çok fazla ağrısı sızısı olmadı , hatta şu anda tekrar sordum kendisine canı dahi yanmamış.yani kendine eziyet etmene gerek yok bence.


  • proustun bir aski  (02.11.11 15:22:08) 
genel anestezi en güzeli. sadece kan verir gibi elinize iğne takılıyor. sonra hasta odasında uyanıyorsunuz.. süper..


  • ben smyrna  (02.11.11 15:32:32) 
gümüşsuyu asker hastanesi. kısmi anestesi


  • onyetele  (02.11.11 15:37:59) 
Genel anestezinin kendine ait riskleri spinal (belden uyuşturma) anesteziden daha fazladır. Bu nedenle spinal anestezi ile hallolabilecek bir işlemi spinal anestezi ile yaptırın. Spinal anestezi yapılırken iğneyi ilk soktuklarında bir acı, kanala girdiklerinde elektrik çarpması gibi bir durum olur. Ardından bacaklarınızda bir ağırlık olur ve ameliyatınız tamamlandıktan sonra uyanık bir şekilde servisinize alınırsınız. Ameliyat sonrası toparlanma daha kısa olur. Korkacak bir durum yok, geçmiş olsun.


  • plastik turambar  (02.11.11 19:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.