[]

CM 01/02

Selam genç morinyolar,

Ben manager oynamaya FM 2008 civarı başladım, severim kendilerini. Ama hep bu CM 01/02 efsanesidir gidiyor. Neydi bunun olayı, neden hala bu kadar seviliyor?

Bir Tsigalko'dur gidiyor. Herkes bu adamı takımına alıp senede 40 gol atmasından mı keyif alıyordu? Eğer böyleyse saçma...

Esas merak ettiğim; bu oyun kolay mıydı zor muydu? Eğer kolay olduğu için seviliyorsa çok saçma. Türkiye'den bir takımla 5 senede şampiyonlar ligini alamamak lazım mesela. Neydi bu oyunu farklı kılan?

 
yahu eskiye duyulan özlem, herkesin birbirinin dediğinin peşinden gitmesi vs. hagi, maldini filan vardı ondan güzel geliyor işte. ben 6 yaşımdan beri cm oynuyorum demek bi yerde de. nolacaksa. sen yeni çıkanlarla devam et.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.11.11 13:14:30) 
benim içinde premier manager 97 güzeldi 97 yılında www.mobygames.com şu netlikte ve detayda bir ekranı vardı oyunun
bu muhabbet biraz da eski ramazanlara benziyor,

  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.11.11 13:17:12) 
@long live rock n roll
Abi gelmiş geçmiş en iyi versiyon hala o bence. Evet Roma-Lazio, Yunanlar, İsveçliler gibi dengesizlikleri olsa da oldukça dengeliydi oyun. Ayrıca geleceği görme bakımından en başarılı oyun budur bence. Tamam Tsigalko falan vardı da, Källström falan bir sürü oyuncuyu neredeyse bedavaya alabiliyorduk bu oyunda.

@tepedeki psychedelic adam
Abi tam olarak öyle değil aslında. Hani öyle veya böyle CM3'ün önceki versiyonlarını da oynadık, 4'ü de oynadık vs ama hiçbiri 01/02 gibi kalıcı olamadı nedense. Alıp kurduğum günden beri oynuyorum, oyundaki oyuncuların çoğu hala futbola devam ediyordu o sıralar. Gerçi şimdi düşündüğümüzde dediğin gibi olabilir, futbolun çok güzel olduğu dönemlerdi ancak bundan 4 yıl önce o günlere hasret çekmediğim halde yine oynuyordum ben.
  • thor odinsson  (02.11.11 13:30:26) 
sen daha kum ile oynuyordun o yüzden anlamazsın bu oyunun o zaman ki oynayanlara verdiği zevki. hele tsigalko yok mu ah ulan yanına da to madeira yı alırdım ki bunu bilen pek yok. her sene ikisi toplam 80 gol atar. hangisi daha fazla gol atacak diye meraktan ölürdüm.


  • Pukay  (02.11.11 13:46:04) 
@Pukay
Abi benim de dediğim o işte; iki adamın bir senede 80 gol atması çok saçma. O oyundan nasıl keyif alırsın ki, gerçekçilik sıfır! Bir manager oyunu gerçekçi olduğu kadar güzeldir bence. Sırf başarılı olduğun için sevmek çok saçma.

  • long live rock n roll  (02.11.11 13:54:35) 
bence en önemlisi çok hızlı olması. süper makinalarda bile fm çok ağır kalıyor. gayet akıcı bir oyundu yani. ikincisi fm'deki gibi hatalar yok bu oyunda. bug açısından kusursuz. ama bir dolu "glitch" var. mesela as roma, tsigalko, mark kerr, chiotis, to madiera, alex de souza. ayrıca bunları saymazsak acayip gerçekçiydi. yok artık nasıl olacak bu demezdin. bi de arada garip şeyler olurdu. futbolcu maçta tribünlere orasını burasını gösterdi diye ceza aldı diye mesaj falan gelirdi. izinsiz kamptan ayrılırdı falan.


  • kim milton nielsen  (02.11.11 14:05:24) 
(bkz: championship manager 01/02)
genel olarak bahsedilen de bu: oyunun acayip bi şekilde "oynanabilir" olması bence en önemli etken 11 yıl geçmesine rağmen halen oynanmasında. ses efektleri, arkaplan resimlerinin güzelliği, oyunun basitliği çekici kılmıştı bir dönem için tüm futbol severleri, -ki halen çekiciliğinden bir şey kaybettiğini düşünmüyorum.

  • tahrik olmusken objektif olamam  (02.11.11 14:08:48) 
eskiye duyulan özlem,hagi,maldini diyorsunuz da 2011 update indirip onla oynayanlar var.


  • Skey295  (02.11.11 15:33:05) 
bir özellik olarak da yazı tabanlı olması. 2d maç motorundan daha heyecanlı gerçekten. ha bu özellik geldiğinde sevinmemiş miydim, sevindim tabii ki. ama o yazılar kayıp akarken son hızda, kendi takımının renklerini gördükçe "aha şimdi gol geliyor" demek güzel bir olaydı.


  • unalub  (02.11.11 15:54:25) 
kanımca cm serisinde gelmiş geçmiş en zor oyundur. bi de o zaman görüntü yoktu. bizler ingilizceyi cm ile çözdük. ayrıca ciddi anlamda managerlik yapıyordun. yani bilmiyorum ben cm 01/02'deki tadı hiçbirinde alamadım. fm 2012 dahil. bi de tabi şimdi nostalji olması şu an sahada olmasını arzuladığımız oyuncuları orada sahaya sürebiliyoruz ondan da sempatik geliyor herkese. şöyle düşün nasıl ki bi filmin serisi çıkar sen en sondan izlemeye başlarsan ilk serisi hiç güzel gelmez göze cm 01/02 de öyle bi şey. hala bilgisayarımda durur sıkıldıkça oynarım ayrıca =)


  • pomaklar  (02.11.11 18:08:48) 
valla millet zamanında deli gibi cm01/02 oynarken de ben Ultimate Soccer Manager 98 oynuyordum. Yeni oyunlar yavaş ilerliyor, daha gerçekçi, eski oyunlardaki gibi öyle bir gecede 30 yıl ilerleyip dünya'da alınmadık kupa bırakamıyorsun.


  • blackdog  (02.11.11 18:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.