[]

Css Üstadları Vol.2

Kişisel portfolyo sitem için bir adet wordpress teması kullanmaktayım. Kenarından köşesinden editleyip biraz daha özelleştirmek istiyorum.

Amacım sayfanın üst kısmının bir altında bulunan bir resim dosyasını ortalayabilmek. Resim şu anda sola bir kaç px uzaklıkta bloklanmış durumda. Bu durumu belirten kod aşağıdakilerden hangisidir?

header.php içerisinde şöyle bir satır mevcut (görsel ismini ve linkini buradan alıyor)


<div id="header_container">
<a href="<?php echo bloginfo('url'); ?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/images/logo.png" class="logo" /></a>

Style.css içerisinde ise burayla bağlantılı olduğunu düşündüğüm satır burası;

#header_container { width: 153px; padding: 20px 0px 20px 15px; border-bottom: 1px solid #eee; }
.logo { float: left; }

Dün gece de sormuştum, saolsun yuto bir cevap vermiş;

div'in içindeki a'ya bir isim verip ardından css'te aşağıdaki gibi tanımlamayı dene:
#a.Adiherneyseiste
{
display: block;
margin-left: auto;
margin-right: auto
}

İkinci soru şu; ben div içine (header.php kasıt sanırsam?) "a'ya nasıl isim vereceğim?"

 
css içine bir şey tanımlamana falan gerek yok, padding ile oynayarak kenardaki boşlukları azaltıp çoğaltabilirsin. detaylı anlatmak isterdim ama şu an zamanım kısıtlı, alttaki linki incelersen işi çözersin.

www.csspage.com
  • johndorsey  (02.11.11 11:55:23) 
Padding ile oynayarak yerleştirmem iptidai olmayacak mı? Oturup ya göz kararı px uzaklığı ayarayacağım ya da hesaplayıp ortalama bir sayı elde edip ona göre yerleştireceğim. Bir de paddingle yaparsam başka çözünürlük ve tarayıcılarda problem olmaz mı?


  • reyals  (02.11.11 12:00:11) 
padding: 0px 150px 0px 150px;

komutuyla istediğime yakın bir sonuç elde ettim.
  • reyals  (02.11.11 12:16:56) 
eğer uğraşmana rağmen tam sonuç alamıyorsan,

üst, alt, sağ ve solundaki öğe veya divler mani oluyordur belki. onların padding, margin değerleri ile oyna.
  • mayeskuel  (02.11.11 13:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.