[]

Türk Telekom ne yapmaya çalışıyor?

Merhaba duyuru ahalisi..

Bu sabah türk telekomdan aradılar. Telefondaki kadın, 1 yıldır faturalarını ödemediğim bir telefon hattımın olduğunu ve birikmiş olan 194 lira borcumu yarına kadar ödemezsem avukata vereceklerini ve avukat masraflarının vs de borcuma ekleneceğini söyledi.

Şimdi olay şu: Ben Çanakkale'de öğrenciyken, internet sebebiyle bize zorla sattıkları telefon hattından bahsediyorlar. Fakat işin ilginci şu ki, okulla işim bitip İstanbul'a döndüğümde (kasım 2010) interneti ve telefon hattımı, borçlarını ödeyerek kapatmıştım.

Netekim evet, internet hattım kapanmış ama telefon hattımın borcu devam etmiş. İşin kötüsü, bu hatlarımı kapatırken de salak gibi borcu yoktur yazan bir kağıt vs de almadım.

Şuan yaptıkları resmen dolandırıcılık, ama çaresiz borcu ödeyeceğiz gibi görünüyor. Takside bölerler mi acaba?

Bir de daha önce bu olayı yaşayanlarınız kesin vardır, zira bu yöntem neredeyse telekomun şirket stratejisi haline gelmiş durumda. Yarın itiraz için gittiğimde nasıl davranmalıyım? Neler söylemeliyim? Nasıl itiraz edebilirim? Eğer olmazsa nasıl takside böldürebilirim? :(

Önerilerinizi en acil şekilde beklemekteyim. Her fikire açığım.

 
benim de aynısı başıma geldi. siz hattı kullanıma kapattırmışsınız iptal etmemişsiniz dediler. baya araştırdık kavga ettik ama sonra mecburen paşa paşa ödedik.

en yakın telekom müdürlüğüne gidip taksitlendirebilirsiniz.
  • hakiki ssg  (02.11.11 11:10:26) 
bildigidim kadari ile kredi karti ile odiyebiliyordun.


  • all girls dream  (02.11.11 11:12:07) 
taa fi tarihinden şirketin ankara ofisinin bi numarasından borç çıktı, 300tl. avukat hiç uğraşma öde gitsin dedi. worldkarta 6 taksit yapılıyor.


  • terp  (02.11.11 11:32:05) 
iptal etsen bile bazen geçiriyorlar. benim 2 yıl önce iptal ettiğim hatta 1 aylık fatura geldi geçenlerde. numara da başkasında şu an. ama borç benim üzerime. mecbur ödenecek.


  • holydreamer  (02.11.11 11:50:49) 
gel de sinir olma, ayakustu butun ulkeyi dolandiriyorlar. bence gidin en yakin tuketici hakem heyetine bir danisin, bakalim ne diyorlar. Onlar tecrubelidir, millet basvurmussa benzer bir seye sonuclarindan haberleri vardir. Gerci eni sonu devlet dairesi, ne kadar yardimci olurlar bilinmez :)

konu tamamen ayni degil ama atilmasi gereken adimlar hakkinda bilgi verebilir.
www.teknolojiherseyim.com
  • natnan  (02.11.11 12:02:17) 
bir anti tt olarak atlamadan edemedim. efendim bir de bütün borçlarını ödeyip kapatsanız bile en son 14 TL civarı bir fatura geliyor. bunu da hat kapandığı için bankadan veya internetten ödeyemiyorsunuz. tt md.'ne gitmeniz lazım. böyle de saçma bir prosüdürleri vardır. çoğu kişi bankadan baktırdığında borç göremediği için ödemiyor.

herkes uzak dursun tt'den! (kaç müşteri daha kaybettirebilirim kaygısındayım)
  • merhum  (02.11.11 12:06:39) 
aynı olay bizim de başımıza geldi. telekom mafyası gibi çalışıyorlar. bu işler nasıl yapılır bilemiyorum ancak başlatan olursa destek olurum.


  • buttercup  (02.11.11 12:21:59) 
benim faturama 2010 Ekim ayinda devir aldigim internet için 2007 den kalma borc ve yasal faizini ilave edip hattimi kestiler. interneti actirmak icin ikiyüzküsür lirayi ödedim. sonra defalarca aradim sikayet ettim donen olmadi. en sonunda bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna (tk.gov.tr) şikayet ettim. 1 - 1,5 ay sonra arayip evet siz hakliymissiniz, yatirdiginiz parayi faturanizdan dusuyoruz dediler.
diger taraftan yeni bir digital ajansla calismaya baslamislar sanirim. reputation management yapiyorlar. twiterdan sikayetinizi bildirin telekoma çok daha hızlı yanit alabilirsiniz.

  • mat couthon  (02.11.11 12:36:08) 
yine iyi çok birikmemiş bir arkadaşım 3 yıllık ödedi, uğraşsan da sonuç alamıyorsun.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.11.11 12:53:03) 
benim gibi anti tt'lerle savaşmak için "reputation management" ajansıyla anlaşmışlar ha. yine kaybettik desene...

ama ümidim var: www.bitdunyasi.com
  • merhum  (02.11.11 12:55:40) 
ya ben çağırdım sanırım bunu posta gelmiş yeni gördüm. 50,14 tl borcum varmış gel barışalım diyor telekom, bana da olmadı demem artık. :)


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.11.11 22:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.