[]

notebookun performanstan düşmesi

şimdi beyler bayanlar, konusunda uzman kişilerin görüşlerine ihtiyacım var.

ikinci senesine giren bir alet, son zamanlarda giderek daha şiddetli fan çalıştırıyor, her zaman kolaylıkla yürüttüğü programları çalıştırırken kasmaya başlıyor ve eskiden tam 1 dakikada yüklenmesi biten windowsun ardından, masaüstünü 2.5 dakikada görür oldum.

şimdi, bir notebookun ikinci senesinde bunları yaşaması doğalsa kurcalanıcak bir durum yok, ancak değilse şunları şunları yap gibi tavsiyeler bekliyorum sizden, toz mu kapmıştır, hddnin dolu olması mı etkiler mesela?

açılış programlarında virüs programından başka bir şey yok her zaman.

 
(bkz: chkdsk)
(bkz: defrag)

  • hollowlife  (02.11.11 03:09:19) 
hdd'in dolu olmasi performansi dogrudan etkiler. defrag ve disk cleanup gunu kurtarsa da ise yarayabilir. ayrica disk yavas yavas oluyor da olabilir. isinma problemi varsa fanini da temizle tabi. iyice kotu olursa yedek alip sistemi tekrardan kurmak da olabilir (bildigimiz format atmak iste)


  • rm  (02.11.11 04:54:21) 
hdd'nin ne ile dolu olduğu performansı etkiler. yoksa tamamı video veya müzik ile dolu bir diskin performansı öyle sanıldığı gibi/kadar düşmez. (ancak sistem/windows için boş yer bırakmadıysanız (pagefile.sys gibi) sorun olabilir en fazla)
diskin yavaş yavaş ölüyor olması nedir? yaşlanıyor mu? böyle bir şey yok. 8 yıllık 80 gb seagate hardiskimi ilk günkü gibi kullanıyorum. önemli olan diski bakımlı tutmanız (defraggler) ve "windows" içinde kullanmadığınız progamları kaldırmak. özellikle de sürekli aktif olarak duranları.
bu arada evet diskler yaşlanır ama bu performansını etkilemez, bu çoğunluklu ve hatta her zaman öncelikle hata oranını etkiler. bunu da scandisk benzeri programlar kullanarak minimuma indirebilirsiniz.
eğer 2 tb diskiniz varsa ve siz performansı düşmesin diye bunun sadece %70'ini doldurabiliyorsanız o zaman 2 tb disk almanın anlamı nedir? bilgisayarımda 3.5 tb disk var (2+1+0,5) ve hepsi de %70-80 dolu. ancak sistem diskim ayrı (doğal olarak) ve en bakımlısı o.
  • ben smyrna  (02.11.11 08:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.