[]

ali ağaoğlu

yine çıkmış "çürük ev yaptım" demiş sanırım. bu adama niye kimse dava açmıyor? illa insanlar öldükten sonra mı yargılanması gerekiyor?




 
birisi başlıkta da yazmış. şu yüzden ki, bu adamın çürük ev yaptığı zamanda, çürük ev yapmak suç değilmiş. yani çürük ev yapmak suç elbette ama bu adamın itiraf ettiği şeyler suç değilmiş. yani diyor ki marmara'dan kum çektim. e evet bir zamanlar marmara'dan kum çekip inşaatlarda kullanmak normal bir şeydi. suç bile değildi. (bakınız gemide diye bir film var hatta). inşaat demirini hurda demirden yapmak da normaldi. taa ki 1999'da facia oldu, akıllar başa geldi. şimdi yapıldığı zamanda suç olmayan, normal sayılan bir şey yüzünden bu adama nasıl dava açılabilir ki? olsa olsa vicdan ile yargılanır. adalet çaresiz.


  • kibritsuyu  (01.11.11 11:07:21 ~ 11:25:05) 
@kibritsuyu; o zaman olası bir depremde bina yıkılıp insanlar öldüğünde çıkıp "ama ben yasaya göre yapmıştım, suçum yok" diyip yırtma şansı da mı var?


  • orange coffee  (01.11.11 11:11:01) 
şimdi en büyük inşaatçı deil mi kendileri, çıkıp tv'lerde hava basmayı biliyo yok yaptım oldu yok ettim tuttu bilmem ne

ozaman o eski çürük evlerinde oturanlara yeni yerlerden ev versin ? o eski çürükleri de yıksın kendileri ? hadi ozaman görürüz beni bilen bilir lafını

yoksa eski evlerimden alanlar ölsün, yeni evlerimden alanlar yaşasın mı diyor ?
  • korg  (01.11.11 11:11:43 ~ 11:12:29) 
evet hakkında ölüme sebebiyet vsvs diye dava açılır, binanın statiğinin bilmemnesinin uygun olduğuna, kullanılan malzemenin de yapıldığı yılın kanunlarına uygun olduğuna kanaat getirilirse sorumluluğunun olmadığına karar verilir, pek güzel yırtar.

korg'un dediği demin benim de aklıma geldi. vicdanlı bir adamsa bunu yapar. bedavaya değil, parasıyla alsın çürük evleri. sahiplerine ya gerçek bedelini ödesin, ya da yeni inşaatlarından ev versin. aldığı evleri yıkıp arsalarına sağlamlarını yapsın ve satsın. pek zarar edeceğini sanmıyorum.
  • kibritsuyu  (01.11.11 11:27:26 ~ 11:36:16) 
çok çok çok da üzerine gitmemesi gerekiyor bu adamın. devletin kendi yaptığı binalar yıkılıyor, o zaman standartlar yetersiz belirlenmiş ve insanlar ona göre yapmış evleri. bunu söylüyor. "yaptım yıkılacak hahahaha" demiyor.


  • Lorik Cana  (01.11.11 11:33:33) 
verilen cevaplar yanlış. tarihin her döneminde denizden kum çekmek suçtu. Hatta babam sırf denizden kum çeken bir ensesi kalını şikayet etti diye evimize tehdit telefonları geldi aylarca. yıl da 90lı yılların başı idi. Ama nedir, şu anda "güyA" kumun nereden ne şartlarda altında alındığı, getirildiği vs daha sağlıklı denetlenebiliyor. ya da biz öyle biliyoruz. inşaat demirini hurda demirden yapmak da her zaman suçtu. ancak bunu kanıtlamak mümkün değildi. Genellikle "mütayit amca"lar iktidardaki partinin il/ilçe başkanlığına en yüksek yardımı yapan kimseler olduğu için denetime ne zaman gelineceği bilinirdi.
Ha pek bir şey değişti mi? Sanmıyorum. Halen bilinçli tüketici dışında kimse satın olacağı evin kumunun, demirinin nerdene geldiğini araştırmıyor. ben bugün bedava verse aağoğlu'nun yaptığı bir evde oturmam. bana güven vermiyor.

  • bitter cikolata  (01.11.11 11:44:01) 
inşaatlarda ne kumu kullanılır standartları nedir bilmiyorum (aslında arşivde pdflerde olması lazım üşenmesem bakarım da neyse) ama deniz kumu hala çıkartılır ve çatır çatır artık nerdeyse kullanılır.

betonda kullanılan kumun kalitesi önemlidir. Mesela tane boyutu ve içerdiği safsızlıklar çok önemlidir. Gidip hiç bir standarta uymayan kumu kullanırsanız isterseniz dağı dinamitle patlatıp kum çıkarın farketmez. (yok öyle bir yöntem salladım)

merak edenler için kartal sahilinde kumcular çatır çatır çalışıyor.
  • darknum  (01.11.11 23:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.