[]

yatırım sorusu v2

Tekrar bir yatırım sorusu :

Malum en iyi yatırım elde olan yatırımdır (sanal altın almak yerine külçe altın alıp evde/kasada tutmak gibi)

Bu konuda bir sorum olacak, gümüş konusunda hesap açan 2 tane banka var, Kuveyt Türk ve Finans Katılım Bankası mı ne, ikisi de yeşil sermaye ve hesabım yok.

Durum şudur :

1-) urun.gittigidiyor.com tarzı bir ürün alırsam ilerde bunu bozdurmak durumunda kaldığımda (3-5 sene misal) kuyumcu gibi, muhtemelen alış/satış arasında deli komisyon farkı ödeyeceğimi söylediler dünkü sorumda. Bu konu ne kadar doğru? Külçe altın ve külçe gümüş satışlarındaki komisyon çok mu farklı? Yoksa yaygın olmadığı için mi bu komisyon durumu böyle?

2-) Bankadan hesap açarsam ise sanal yatırım olacak, bankanın başına birşey gelmesi durumunda vs yatırımın uçma ya da başına birşey gelme riski var. Aynı şekilde 5 sene sonra bu bankalardan birinin (olursa sanırım Kuveyt Türk olacak) akıbetinin ne olacağı ise ayrı bir durum.

Bu şartlarda, fiziksel olarak yatırım aracı almak mı daha mantıklı (komisyon durumları) yoksa yeşil sermaye bir bankadan hesap açıp orada sanal yatırım yapmak mı daha mantıklı ?

Dediğim gibi herkesin dediği sanal yerine fiziksel olarak yatırım aracı almak

 
2)bankanın başına bişey gelmesi ihtimali,sizin evinize hırsız girmesi ihtimalinden daha düşüktür.ayrıca 50000 tl ye kadar mevduatlarınız devlet güvencesindedir.


  • acimasiz gercekler  (01.11.11 10:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.