[]

yatırım şeysi

İşte ayda 3-5 kuruş köşeye atılan parayı en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim onu merak ettim?

Şu anda mevcut olarak euro alıyorum ama, euronun durumu yeniçeri stili iki geri bir ileri gidiyor, altın durumları ise pek de net değil, artı altının kışın alınmasının daha doğru olduğunu duydum (fiyatın düşmesi sebebiyle).

Bu durumda parayı euroda tutmanın aylık olarak düzgün bir getirisi olmuyor (en azından sabit olarak). Altın alma konusunda da çok emin değilim.

Bu parayla, eldekini kaybetmeden ne yapılabilir? Altının şu aralar durumunu bilmiyorum ama sanırım inişli çıkışlı durumları devam ediyor. Şu durumda benim aklıma gelen, aylık vadeli mevduat hesabı açıp parayı her ay oraya koyarak birşeyler biriktireyim, kışın da altın alırım diyorum.

Likit fon vs zaten birşey getirmiyor ama, daha sağlam bir fikir verecke olan var mı?

Not düşelim, amaç süper risk alarak hayvan gibi para kazanmak değil, aylık para köşede dursun, durduğu yerde de 2-3 kazandırsın modundayım.

VOB, Hisse, Forex vs hiç bulaşmam yani :)

 
hisse bulaşmam demişsin ama, uzun vadede az riskli kazanç olayı borsadadır. büyük, ileride iflas etmesi olası olmayan bir şirketten hisse alırsın zamanla büyür. thy gibi mesela.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (31.10.11 21:00:42) 
borsa aksine aşırı risklidir, thy dediğiniz firma doğru düzgün hiçbir getiri sağlamayan kağıda sahip firmadır.

Borsadan kağıt alan kişinin anlık takip yapması gerekiyor, yoksa benim gibi bilmem kaç ay önce aldığım kağıdın hala zarardan kurtulmasını beklersiniz ki bunun da garantisini kimse veremez.
  • bonjurkes  (31.10.11 21:11:10) 
anapara korumalı yatırım fonu derim.


  • cano  (31.10.11 21:29:30) 
Kuveyttürk'te altın hesabı açıp bunun üzerine kar payı veren yatırım çeşitleri var. Hem altının değer kazanmasından para kazanıyorsun hem bankanın karından pay elde ediyorsun. Gayet garantili bir yatırım çeşidi. Ayrıca parana haram karışmamış oluyor.


  • callemtras  (01.11.11 08:56:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.