[]

Babaya sigarayı bıraktırmak

1 yıl önce annemle boşandılar, şu an bu durumun üstesinden gelmiş olsa da içilen sigara miktarında olağanüstü bir artış gözlemliyorum. Ayrıca inanılmaz stresli bir iş hayatı var. Daha önce lazer, akapunktur vs. gibi çeşitli yöntemlerle sigarayı bırakmayı denemişti. Şu an günde ortalama 1-2 paket kadar sigara tüketiyor. Yaklaşık 20 yıldır sigara tiryakisi.

Geçen gece henüz böyle bir teşhis koyulmamış olmasına karşın astım krizi benzeri bir tıkanma yaşadı. (4-5 ay önce yapılan check up'ta her bişeyi sağlıklı görünüyor.) Yaklaşık 5-10 saniye nefessiz kaldı ve uykudan zıplamış halimle ne yapacağımı bilemeyerek sırtına, ciğerlerine vurdum ve tekrar nefes almaya başladı. Ben de astım hastalığından mustarip olup sigarayı yeni bırakmış bir birey olarak bu durumdan ziyadesiyle endişe duyuyorum. Bu olayla ilgili olarak sigara bağımlılığına karşı tepkimi açıkça koydum. Sigara bıraktırma kurumlarına başvurup tedavi göreceğine dair söz verdi ama iş hayatı o kadar yoğun ki bu sözü erteleyip duruyor. "Sigarayı bırakmayı önce kendisinin istemesi lazım" biliyorum ama nasıl isteteceğim ya da onu harekete geçireceğim? En sonunda, son çare olarak arkadaşlarına durumu anlatıp en azından onu ikna etmelerini, ya da sigara içmesini engellemelerini sağlamaya çalıştım. Fakat durum hala aynı.

Sizce ciddiyetimi kavraması için bir evlat olarak ne gibi bir yol izlemeliyim? Danışmanlık hizmetini düzenli olarak alması için ne yapabilirim?

 
ama gerçekten önce kendisinin istemesi lazım. ben ve ailem yıllarca söyledik babama bırakmasını ama dinlemedi. iki yıl önce bi trafik kazası geçirdi ve sağ kurtuldu. ancak ölüm korkusu yaşadığını söyleyerek kendisi bıraktı sigarayı. sen de bu durumun onu ölüme götürebileceği konusunda konuşabilirsin belki.


  • elorelia  (31.10.11 19:16:21) 
bir arkadaşım, hem kendisinin, hem de 70 küsur yaşındaki annesinin nikotin içeren "sahte sigaralar" ile bıraktığını söylemişti. kendi de günde 1-2 paket içiyormuş. sonradan yasaklanmış gerçi o alet. ama bilmiyorum, bilginiz olsun dedim.


  • and justice erol  (31.10.11 19:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.