[]

Playstation 3 vs X-box 360

Selamlar,

Bu iki konsolu şu iki açıdan karşılaştırabilir miyiz:

- Crack imkanları. Crack yaptıktan sonra uzun süre oynayabilme imkanı?

- Online oyun imkanları, xbox live vs psn. Crackli olarak oynanabilir mi vs.

- Geleceğinin olması? Kaç sene daha idare eder?

- Oyun fiyatları

Kullanım alışkanlığımız:


Muhtemelen çoğunlukla evde tek ya da 2 kişi oynanacak. Online oyun düşünüyorum ama çok sık olacağını düşünmüyorum şu anda. Ev ortamına eğlence katmaası vesaire temel hedef.

 
merhaba.

konsollarda crack terimi yerine FW terimi kullanılır. 2side aynı şey demek zaten. xbox ın ps3 e göre kırılma ve korsan oyun oynatma olanağı daha iyi ama ps3 de oynatmıyor diye birşey yok.

kırılmış konsolda online oynamak pek akıl karı değil. çünkü konsolu hemen banlıyorlar ve bir daha internete bağlanamıyorsun o konsolla. Xbox Live, PSN e göre online da daha iyi. Xbox Live bunun yanı sıra facebook, twitter, last.fm, messenger, nbc news, zune espn, netflix, huluplus özellikleri var. (son 4 yazdıgım malesef türkiyede çalışmıyor :( )

1 2 sene daha idare eder bu 2 konsol.

oyun fiyatları 60 doları geçmiyor ilk çıktıkları vakit. sonradan 15 dolara kadar düştüğüde oluyor. İstersen parasını verip konsoluna indiribeliyorsun oyunları.

sana tavsiyem; hangi konsolu alıcaksan al kırdırma derim. kırdıranların çoğu pişman veya tedirginlikle oynuyorlar. 1 senede 3 4 oyun alırsın. madem 2 kişiyle oynican alırsın bi pes veya fifa , bir kaç tanede arkadaşlarla oynancak zevkli oyunlar alırsın ( ne bilim dövüş oynu olur street fighter , mortal kombat falan) öyle takılıp gidersin.
  • false pretension  (31.10.11 19:17:41) 
Oyun fiyatları konusunda PS3 PSN üzerinden yaptığı kardeşlik özelliği ile rakipsiz duruma geldi. Bir oyunu 5 makina indirebiliyor. Ve D&R'da 170TL ye satılan oyunu sen PSN üzerinden 130 TL ye satın alıp 5 kişi ile paylaştığında sana 26 TL ye gelmiş oluyor.

PS3 uzun süre daha idare edecek.

Crackli değil online oyun internete dahi bağlanamazsın her ikisiyle de makinan anında banlanır.

Crack yapma. Online oyun keyfi bambaşka. Crack yaptırıcaksan eğer PS2 falan al daha iyi.

not: ps3 sahibiyim.
  • skywalkeremre  (31.10.11 19:53:29) 
mayıs ayında almadan çok araştırdım. kararsızdım sizin gibi xbox 360'da karar kıldım. kolaya konma olmasın sizde araştırın :)

not: çok memnunum.
  • emininsel  (31.10.11 20:14:14 ~ 20:14:34) 
ps3 de kırılma gibi bir durum yok. sadece 3.55 yüklü olanlar simülasyon(mesela gaia manager) sayesinde cd varmış gibi oynatıyor. tabi bu sürüm yüklü makinalar genelde yazıcıoğlunda veya doğubankta oluyor. eğer orjinal oynamak istiyorsanız. cihazı update edip orjinal oyunları psn üstünden oynayabilirsiniz. tabi korsan oyunları istesenizde artık oynayamazsınız. kısaca update ettikten sonra cihaz sıfırlanmış oluyor. ve geri dönemiyorsunuz.

daha detaylı bilgiler
www.ps3project.com

bu arada 6 ayda yaklaşık 30 küsür oyun oynadım 20 tanesini indirmişimdir. diğerlerini aldığım yer yükledi. hepside baba oyunlar tanesini 50 kağıttan desen 1500tl yapar. eğer alsaydım ps3 aldığım paranın iki katını vermiş olacaktım. sonuç olarak internetten oynama yok ama oyunları çatır çatır oynuyorsun.

xbox için bir şey diyemem kullanmadım. fakat herkesin yorumları çok iyi olduğu yönünde. açıkcası xbox'ın piyasası türkiye de ps3 gibi değil. oyun bolluğu ve kullanıcı sayısı sıkılınca satabilme hepsi beni ps3 e yönlendirdi.
  • fukka  (31.10.11 21:17:35 ~ 21:34:00) 
yeni bir haber ile duplex denen arkadaşların kırdığını duyduk, bakalım ne olacak. bir de hepinize bir sorum var, bazı oyunlarda (gta 4 ve tdu 2 gibi) biraz oynayınca baş dönmesine sebeb oluyor bende. bu yüzden de xbox almadığıma pişman oldum. bilenlere sorum; sorun benim gözlerde mi, ps3' te mi, televizyonda mı, yoksa bu bazı oyunların grafik motorları ile ilgili bir durum mu nedir?


  • ohtararan  (31.10.11 21:38:04 ~ 22:05:55) 
Pek çok arkadaşım da ikiside var :)


  • commander64  (01.11.11 09:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.