[]

Ekran Kartı Tavsiyesi?

Yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim, ancak ekran kartı (grafik hızlandırıcı, gpu, ne derseniz) konusuna çok uzak kalmışım yıllardır. Şöyle çok sağlam bir ekran kartı arıyorum. Çok sağlam dediysem, uçuk fiyatlı olmamalı tabii ki. Ama şu son dönem oyunlarında (Crysis filan) sorun çıkartmamalı, full detail'e bana mısın dememeli.

Performans/fiyat oranı şahane olmalı yani. 300YTL'ye kadar olsa süper. Ama 150 YTL'den 400YTL'ye kadar tavsiyelere açığım.

- Bir de, ek soru olarak, C2DUO E8400 mü alayım, yoksa Q6600 mü kastırmaya gayret edeyim?

 
sistem agp mi pci-express mi? agp ise işin zor, iyi kart pek yok. olanlar da çok pahalı. pci-express ise 8800GT iyidir derim. ati'nin hd3870'i performans olarak 8800gt'den geri kalmıyor. lakin şöyle de bir şey var, crysis'i full detail'de çalıştırmak sli/crossfire sistemlerde bile kastırıyor. o halde 9800GX2 ya da 3870x2 gibi çift gpu'lu kartlara göz atın derim.


  • deckard  (27.06.08 05:00:16) 
(git: 31671)


  • baldur  (27.06.08 09:06:24) 
8800 gt derim başka da bişey demem,kullanıyorum mutluyum huzurluyum, çift gpular 500 liradan başlıyor ayrıca.


  • gaza gelen  (27.06.08 13:05:01) 
sofistike maymun: olaydan bayağı kopmuşum herhalde. agp kaldı mı ki hala? şimdiki p4 sistemim bile pci-express.


  • actionary  (27.06.08 15:09:11) 
DirectX 10 destekli agp ekran kartları bile piyasaya çıkarılmaya hazırlanılıyor. evet belki artık yüzlerine bile bakan yok fakat üretici firmalar hala agp sahiplerinin üzerinden para kazanmaya çalışıyor.


  • deckard  (27.06.08 22:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.