[]

Kızlar Toplanın: Yemekteki salçanın salça gibi olması sorunu

Selamz,

Yemeklerde ve soslarda kullandığım salçanın tadı annemin yaptıkları gibi olmuyor. Daha çiğ ve bazen salçasına göre tatlı bir tat bırakıyor ağızda. Ne yapmam lazım?

Salçayı sos olarak kullanırken sıcak su, zeytinyağı, içerisinde tavada karıştırarak pişiriyorum. İçine duruma göre kekik, nane, ve genelde tuz atıyorum. Nedir bu salçanın sırrı?

 
önce salçayı yağda biraz kavur. suyu sonra ekle.

6 sene yemek yapmış erkek.
  • ya ben lan neyse  (31.10.11 17:21:12 ~ 17:21:30) 
Tatlı olması normal, içine eklenen katıkı maddelerinden ötürü bazen oluyor öyle.

Suyu koymadan önce salçayı yağda kavurmak lazım önce. Bir de salçayı fazla kaçırıyor olabilirsiniz mi?

Not: Kız değilim.
  • Kazmapolitan  (31.10.11 17:23:14 ~ 17:24:12) 
kullandığınız salça aynı olmayabilir. belki de farketmeden biber salçası kullanmış olabilirsin.
bir diğeri de aslında senin de yazdığın gibi yeterince pişmemesinden kaynaklıdır muhtemelen.

  • domestos  (31.10.11 17:27:09) 
Önceden hangi tür yağda, ne kadar kavurmalıyım? Suyu katmadan önce cazır cuzur ediyor ve niyeyse sanki o iyi bir şey değilmiş gibi geliyor. Sanırım hatam o kavurma işlemini esgeçmem.


  • reyals  (31.10.11 17:33:00) 
ne tür yağ kullanıyorsan o yağ. farketmez ama ay çiçek yağı kullanmayı tercih ederim ben. yağda salçayı, salçanın rengi ve dokusu değişene kadar karıştır, ez artık ne yaparsan. renginin kahverengiye geçmesini sakın bekleme. daha sonra suyu ekle. azar azar, yavaş yavaş karıştırarak ekle. sıçramaz vs.


  • girl in a coma  (31.10.11 17:42:58) 
yağa salçayı ettiğinde cazur cuzur etmesi normal. salçayı ne kadar kızgın yağa atarsan o kadar sıçrar ve ses çıkarır malumun. saçlayı yağa attıktan sonra hemen yağa yedirmeye bak. salça yağ ile mümkün mertebe homojen olsun.


  • ya ben lan neyse  (31.10.11 17:43:20) 
bence zeytinyağı kullan. hatta her şeyde kullanmanı tavsiye ederim. hem daha sağlıklı hem daha lezzetli. çok fazla su katarsan tadı dağılır.
yağı tavaya yok. çok kızdırmadan salçayı ekle ki ne pıtpıt yapsın ne de hemen pişsin.

  • domestos  (31.10.11 17:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.