[]

Topraksız Mikrodalga

bugün sözlükte faraday kafesi başlığına bakıyordum da, topraksız kafes bir halta yaramaz demişler, bu durumda biz mikrodalga fırınları topraksız pirize takıp kullandığımızda bizi de mi pişiriyorlar?




 
tabiki biz pişmiyoruz. Mikrodalga içerideki elektromanyetik dalgaların dışarıya yansımaması için tasarlanıyorlar. Ama topraklama yapmakda fayda var, herhangi bir elektrik kaçağı olduğunda gövdeye dokunup çarpılmayalım diye.


  • pipbull  (31.10.11 14:11:24) 
onu anladım fakat aşağıdaki entrylerden ötürü soruyorum topraklanmadığı halde çalışır mı?

www.eksisozluk.com
www.eksisozluk.com
  • yuto  (31.10.11 14:35:26) 
elektromanyetik dalga, mikrodalga, radyo dalgasi, elektromanyetik alan ve faraday kafesi calisma prensibi nedir onlar biliniyor ise,

mikrodalga daki koruma faraday kafesine benziyor diye faraday kafesi olma amacli orada bulunuyor diye dusunmeyelim. mikrodalga firinin icindeki ve duvarlarindaki olay oscillator tubunun (magnetron) resonansinda calismasi ve gereken frekansta isitilmasi gereken seye, yani firinin icine, mw nin yogunlasmasi icin ayarlanmis bir yansitma duzenegidir. aksi takdirde ya tup patlar ya da vermesi gerekenden az enerji verir. bu amac icin topraklama gerekmez. mikrodalganin yaratacagi elektromanyetik alana gelince, mikrodalga icin gereken frekans cok dusuk oldugundan topraklanmamis bir faraday kafesi bile dis kafeste guclu bir sarj ve bunun yaratacagi buyuk bir elektromanyetik alan olmasini engellemek icin yeterli resistansa sahiptir. zaten cogu dalga iceriye geri yansir, yarattiklari sarjlar da iceride akim olusturur ki o da kafesin imal edildigi malzemenin resistansinda gider.

mikrodalga firinin guc kaynaginin veya kendisinin yarattigi rf ve emf leri soyutlamak gerekirse belki, yani mikrodalga cok gucluyse ve disarida olan cok hassas elektronik ekipmanlari etkileyebilecekse, ya da disarida cok guclu elektronik ekipmanlar varsa ve bu mikrodalganin mekanizmasini ya da icindeki tubu etkileyebilecekse, gercek bir faraday kafesi yapmak icin topraklamak isteyebilirsin.

bir baska deyisle, mikrodalga firinin senin icindeki suyu isitmamasinin nedeni mikrodalga firinlarda kullanilan dalga boyunun camdaki deliklerden buyuk olmasi, yani oradan gecememesidir. o deliklerin varligi ile firinin yapisi birlesince bir faraday kafesi olusturur, evet, ama mikrodalga firinda kullanilan mikrodalga frekansi ic duvarda bunun tam bir faraday kafesi olarak kullanilmasini gerektirecek kadar guclu bir sarj yaratmadigindan topraklanmis bir faraday kafesi gerekmez.

elektrik kacagi olma ihtimaline karsi toprakli prizler kullanilabilir. mikrodalga kacagi olmasi durumu bambaska bir olay yalniz, o zaman da firinin icindeki kadar guclu bir yogunlasma olmayabileceginden cok tehlikeli bir durum yaratmayabilir.

ben bunlari fi tarihinden hatirliyorum o nedenle yanlis hatirladigim bir sey varsa birileri de ekler umarim.
  • bunubenyazdim  (31.10.11 15:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.