[]

Rusça öğrenmek zor mudur efendiler!

zor mudur rusça öğrenmek? yada zorluğu nedendir?




 
(git: 77283)


  • compadrito  (30.10.11 17:01:41) 
birkaç hafta önce başladım rusçaya. resmen anam ağlıyor. yabancı dillere karşı yeteneğim olmasına rağmen-üstelik kiril alfabesini de biliyorum- çok, çok zorlanıyorum.

zorluğu şu; her sözcüğün vurgusu farklı ve bir kuralı yok. sözcüklerin okunuşlarıyla yazılışları farklı. alfabe de farklı olduğu için daha da fazla zorluyor.
ki- daha tanışma cümlelerinde falanız. sıfatlara, fillere geçince ne olacak bilmek istemiyorum :/

edit: kurstaki hoca tahtaya el yazısıyla yazıyor, bense matbaa harflerini biliyorum, arada fark var. o da öğrenme zorluğu çıkarabilir.
  • black sabahat  (30.10.11 17:07:44 ~ 17:10:11) 
özel ders verdiğim insanlardan edindiğim gözlemlere göre;

çekimleri anladın mı kolay ama çekimler (padej) kastırıyor.
bir de rusçada kuraldan çok istisna vardır, o can sıkabiliyor.
son olarak kelimeler yapısına göre dişi, erkek ve nötr olduğu için (türkçede böyle bir şey yok) zorluklar çıkabiliyor.

yine de gerçekten öğrenmek istiyorsan, sebatla çalışırsan neden öğrenemeyesin ki?
  • kayranin kedisi  (30.10.11 18:08:09) 
zor bir dildir, ancak, yabancı dil merakınıza ve daha önceden bildiğiniz dillere göre değişir.
zorlukları: bir harfin 4 farklı yazımı olması; küçük, büyük, matbu,el yazısı.
ismin halleri(padej)
telaffuzu.
4. dil olarak öğreniyorum. her seferinde bu dönem bırakacağım desem de bırakamadığım öylesine saran bir dildir.
sonunda rus edebiyatını orjinalinden tatmak var ;)
kolay gelsin!
  • wenge  (30.10.11 18:54:29) 
mecburiyet yoksa hic bulasmayin.
8 yildir rus ulkelerinde birebir ruslarla icice kosturuyorum hala yazdigim e-maili tercumana kontrol ettirmden o yaziyi gonderemiyorum, (tercuman da oturdugu zaman minumum 5 hata buluyor iki satirlik e-mailde.)

mukayese olmasi acisindan 5 yil once zerre turkce bilmeyen rus muhasebecimiz egor efendi sadece yilda birer kere 2 hafta kaldigi antalyada tatil yaparken ogrendigi turkceyle gayet anlasilacak duzeyde turkce konusabilecek hale geldi.

bu arada rusca 3. yabanci dilim, ama mesela almancami ruscaya kurban ettim diger dilleri yutuyor rusca, 8 sene once rahatlikla okudugum almanca yayinlari artik google translate olmadan okuyamiyorum, dusunme cumle kurma tarzinizi cok bozuyor, icinde bin tane latince kelime var onlar da diger dillerinizi bozuyor.

diller yasayan bir varliksa, rusca daha cok yaratiktir aslinda predator gibi.

not: su entry ruscayi cok guzel anlatmis (bkz: rusça/@sanborn)
  • artisnot  (31.10.11 00:48:19 ~ 01:03:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.