[]

yine yurt dışı yüksek lisans sorusu (tavsiye)

Ankara'da oldukça iyi bir üniversitenin yabancı dil bölümünden mezunum. ortalamam 3'ün üzerinde (4 üzerinden). Şimdi de başka bir üniversite de alanım dışında (eğitim bilimlerinde) yüksek lisans yapıyorum.

ama aklıma "acaba yurt dışında yüksek lisans yapsam daha mı iyi olurdu?" diye düşünüp duruyorum. daha yüksek lisansta 1. sınıftayım.

Sizce daha iyi bir gelecek için burdaki yüksek lisansa ara verip yurt dışında üniversitelere başvursam kabul edilme şansım olur mu? ve yabancı dil üzerine (dil bilim, edebiyat, türkçenin-ingilizcenin öğretimi) üzerine yurt dışında yüksek lisans için hangi ülkeler daha iyidir? burslu kabul edilmeden kasıt sadece okul-eğitim masrafları mı? diğer harcamalar (barınma - yiyecek) kapsamıyorsa çalışma hakkımız oluyor mu? bu konuda çok bilgisizim ama dil alanında yüksek lisans yapanlar varsa fikirlerini tavsiyelerini almak istiyorum.

 
yüksek lisans için hangi ülkeler daha iyidir sorusuyla yaklaşmayın. önce hangi dilde eğitim almak istiyorsanız ona göre o dilde eğitim veren üniversiteleri bulun (kolay olması bakımından tabi bölge bölge yapabilirsiniz bu işlemi avrupa amerika kanada ve diger) sonrsaında istediğiniz bölüm olanları ayıklayın ve içlerinde bilinirlik kalite vs karşılaması yaptıktan sonra nerde olduklarını karşılaştırın. evet gideceğini ülke şehir de onemli sonucta orda yaşıyacaksınız ama oncelikli amac eğitim ise bence ülke değil üniversite seçimi yapın. imkanınız da var ise değişim veya erasmus vs programıyla da öncesinde test edebilirsiniz.


  • nwnd  (29.10.11 23:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.