[]

hızlı okuma

hızlı okumak için ne yapmalı? içinizde kurslara giden var mı acaba? veya internette güzel bir site bilen? ayrıca denemiş olan, tavsiye eder mi? örneğin ne kadar hızlanıyorsunuz ve dakikada kaç kelime okuyorsunuz? bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim, teşekkürler...




 
tavsiye ederim: readfa.st

valla gelişme olup olmadığından emin değilim ama haberleri makaleleri takılmadan hızlı okutuyor işte. okurken geri dönüş yapma takıntım oluyor bazen, onun için işe yarıyor. en fazla dakikada 400 kelime okuyabildiğimi gördüm.
  • asdasdas  (28.10.11 23:57:49) 
hizli okumak icin bol bol okumak lazim,kendisi gelisiyo.

hizli okuma denen sey okuma degil scandir.belli basli seyleri goz gezdirirken goz secer onlari sayilar,adresler,isimler etc.
  • serabetan  (29.10.11 02:51:32) 
umarım "hızlı okuma tuzağı"na düşmezsin. yapmayın etmeyin yok öyle birşey :( yavaş okuyun, anlayarak okuyun. zaten ne kadar sık kitap okursan o kadar hızlı okursun. okumayı ilk öğrendiğinde nasıl heceleyerek okuyorken, büyüdükçe daha hızlı okumaya başlıyorsun onun gibi birşey. yavaş oku, bilmediğin kelimeleri öğren, kısacası "okumak için okuma, anlamak için oku". cümleleri anlamadıktan sonra dakikada 1000 kelime de okusan birşey ifade etmez malesef. kolay gelsin.


  • sensible soccer  (29.10.11 04:34:29) 
zaten dakikada bin kelime okumak gibi bir isteğim yok. ancak biraz daha hızlandırsam fena olmaz hani. ayrıca şu an ki normal hızımla dikkatimin dağıldığı çok oluyor, biraz daha hızlanmanın o noktada konstantrasyonu da arttıracağını düşünüyorum.


  • ruhibirbanyo  (29.10.11 10:55:50) 
dediginiz güzel ama öyle islemiyo olay.

aynen sensible soccer in dedigi gibi,okuma ögrenmek gibi bu olay,okudukca hizlanicak,bunun baska bir cözümü yok.

zaten okudukca ögreniceksiniz sistemini.ne kadar cok okursaniz göz kaslari gelisicek ve beyin algi olarak secme yapabilecek.zamanla bunlar,kurs filanda cok cok gereksiz,eger fazla etrafa sacicak paraniz varsa cebinizde ben geliyim size kurs veriyim :P hem iyi referanslarim war ona göre :)

isin kisasi daha önce dedigim gibi hizli okuma denen sey scan etmektir sayfayi,gazete okurken cinayet haberlerindeki isimleri aklinizda tutmuyorsunuz,hizlica okuyup/scan edip geciyorsunuz, olay neymis nerde olmus,nasil olmus ona bakarsiniz bikac gün sonrada aklinizda kalmaz,iste hizli okuma bu.

ama eger ciddi anlamaniz gereken bir sey varsa onun hizli okumasi olmaz,normal okuma hizidir cünkü hersey önemlidir.her detay anlamlidir.sadece okuma ile buradaki hiz ve algi arttirilabilir bununda kursu mursu olmaz.
  • serabetan  (29.10.11 13:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.