[]

çorlulu ali paşa medresesi gibi mekan(lar)?

merhaba ahali,

ne zaman canım sıkılsa biraz yalnız kalmak istesem çorlulu ali paşa medresesi'ne giderdim. ancak son birkaç gidişimde nargilesini beğenmemeye başladım, gelen tiplerde de bariz değişiklik oldu.

sorum şudur ki, genelde türk sanat müziği çalınan, tek gidilse bile sıkılınmayacak (gerek random sohbetler olsun[elbetteki şart değil] gerek kafa dinlemek olsun) bir yer biliyor musunuz ?

ne zaman canım sıkılsa biraz kafa dinlemek istesem gidebileceğim bir yer olsun. nargile olup olmaması önemli değil, oturup çay içsem de olur.

şimdiden saolun.

 
Çorlulu Ali Paşa'dan biraz aşağıda Türk Ocağı var. Bilmem orayı denediniz mi? Aslında bundan yıllar yıllar önce Tophane derdim. O zamanlar Erzurumlular Kahvesi diye tömbeki müdavimi amcaların, abilerin, işten yeni çıkan çalışanların bir de Mimar Sinan öğrencilerinin gittiği tek bir kahvehane vardı. Sonra bir gün baktık her taraf nargileci olmuş, hepsinden pop müzik sesleri, futbol maçı gürültüleri, ciksler, tikiler, cadde gençliği vb. dolmuş. Neyse kendimi tutamadım hüzne kaptırdım. Demem odur ki denemediyseniz bi' Türk Ocağını deneyin. Ama tömbekisinin kalitesi konusunda emin değilim.

Edit: Nargile olup olmaması kısmına dikkat etmemişim. Küçük Ayasofya'nın orada bir de Caferağa Medresesi vardır. Orayı da deneyebilirsiniz. Kafa dinlemek için birebirdir.
  • microfiction  (28.10.11 21:06:08 ~ 21:07:05) 
müzik var mı hatırlamıyorum ama beyazıt'ta istanbul üniversitesinin arkasında lalezar var. süleymaniye caminin hemen yanında. hep çorlulu daha yakın diye çorlulu tercihim olmuştur. ama lalezar da otantiklik konusunda fena değildir.


  • barkopasa  (28.10.11 21:16:06) 
lale bahçesi yani lalezar +1


  • benaslinda  (28.10.11 21:20:09) 
türkocağına gitme bence. müzikleri filan güzel değil ve en son gittiğimde garsonlarında bi suratsızlık vardı. istememene rağmen çayı zorla vermeye çalışırlar. caferağa medresesi ise tam anlamıyla kafa dinlemek içindir. öğlen saatlerinde pek insan da olmaz ama nargile var mı hatırlamıyorum. en iyisi lalezar( süleymaniye camii nin yanında)

not: çorlulu güzeldir ya. yani benim için en iyi seçim orasıdır hala.
  • vartuhi  (28.10.11 21:46:43) 
mimar sinan teras cafe.
www.mimarsinanterascafe.com

  • hepiniz oleceksiniz  (29.10.11 00:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.