[]

Türkiye'de Fizik Bölümü Okumak ?

Ne kadar mantıklı ? İş olanakları neler ?




 
Nasıl bir iş yapmak istiyorsunuz?

"Aslında fizikle filan alakam yok, para kazanayım da ne iş yaptığım çok önemli değil" diyorsanız fizik çekilir dert değildir.
  • sourlemonade  (28.10.11 19:28:14) 
bilkent fizik bu sene 347 den kapattı.bu sene tm bölümünden sınava girdim.makara olsun diye tüm sorularını sallayarak cevapladığım fen sınavına da girdim.mf2 puanım 366 geldi.yazsam gelicek yani.boru da değil bilkent üni.ama bir de işin şu yanı var.tavan puanı 568.bu arkadaş memleketin en baba bölümlerinden biri olan hacettepe üniversitesi türkçe tıp fakültesine tepeden giren arkadaşla aynı puanı yapmış.ingilizce tıp ise 554 ten kapatmış.

eğer fizik okumak istiyorsan aşk ile okuman gerekir.para bekleme.ha dersin ağbi ben fizik manyağıyım cern e falan gitmeyi düşünüyorum nasa da çalışcam mit de prof olcam gibi hayallerin var ise odtü bilkent boğaziçi ellerinden öper.onun ötesinde endüstri mühendisliğini yazan zihniyetle yazılıp okunacak bir bölüm değildir.ağırdır.saç beyazlatır.aşk gerekir.
  • error522  (28.10.11 19:38:50) 
fizikle çok alakam var, seviyorum.


  • RuledBySecrecy  (28.10.11 20:12:34) 
odtü mezunu bir tanıdık, şu an amerigada intel de çalışıyor. Eğer gerçekten istiyorsanız okuyun. Puanım yetiyor yeaaa falan diye düşünüyorsanız sakın gitmeyin.


  • chaoslord  (28.10.11 22:13:08) 
Türkiye'de iyi bir okulda (ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Bilkent) okuyup, iyi bir ortalama tutturup yurtdışına doktora yapmaya giderseniz sırtınız yere gelmez. Kötü bir okulda okursanız işiniz çok zor olur.

Çok çalışacaksınız ama madem fiziği seviyorsunuz bunu zaten severek, isteyerek yapacaksınız. İsteyip yapamayanı görmedim bunca yıllık fizik hayatımda :)
  • sourlemonade  (28.10.11 22:20:23) 
almanya'da ambulans şöförlüğü yapmakla biten maceradır. yakınım olur kendisi, ama ambulansı sürerken yararını görüyordur eminim fiziğin.


  • blackmail  (30.10.11 01:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.