[]

cep telefonu pilini direkt adaptöre bağlamak

cep telefonumuzun şarj cihazının bağlantı ucu kırıldığı için şarjı bağlayamıyoruz. telefon açılmıyor, acil de açmamız lazım içinden numara almak için, yakınlarda muadil bir şarj cihazı da yok. aklımıza adaptörün ucunu kesip çıplak kabloları direkt olarak pile bağlamak geldi. acaba sakat bir durum oluşur mu, yoksa şarj olur mu problemsiz?




 
pile giden akımı kontrol eden telefonun içindeki bir mekanizma değil mi? Doluluk oranına göre şarj bitti vs. diyebilen ve şarjı durduran bir şeyler var diye biliyorum. Sallıyorum ama direkt bağlarsanız problem olabilir.

Aklıma şu geldiği için yazdım, ucunu kesin ama o çıplak kabloları telefonun ucuna bağlayın pili çıkarmadan ?
  • sıkay  (25.06.08 16:15:20 ~ 16:15:43) 
bence birsey olmaz, elektronik devrenin tamamini adaptorun kafasina yerlestiriyor olmalari gerek. ucu sadece iletkenlerden ibaret olmali. zaten bir ise yaramayacak o adaptorun kafasi, icini acabiliyorsaniz bir bakin eger sadece iletkenlerden olusuyorsa kablolari o iletkenlerin dagilim sekline gore telefona baglayiniz. eger adaptorun agzinda elektronik elemanlar var ise de ciplak kabloyu takmayin derim; telefonunuza zarar verebilir.


  • egotm  (25.06.08 16:18:19) 
@sıkay: onu denedik, lakin telefon sony ericsson, şarj soketindeki iletkenler çok küçük, dolayısıyla sabit tutmak imkansız gibi birşey, hani bantlamak vesaire de pek mümkün değil. saniyelik açılıp kapanıyor tam temas ettiremediğimiz için.


  • swallowed arsenic  (25.06.08 16:20:32 ~ 16:21:13) 
direk pile baglamayin :SSS ise yaramaz kesinlikle.


  • egotm  (25.06.08 16:25:00) 
olmaz öyşe şey birinde 3 çıkış diğerinde 2 çıkış var. o 3. kontrol için gerekiyor çipe bağlı.


  • sourlemonade  (25.06.08 20:45:04) 
Yapabileceğiniz en mantıklı şey aynı tip bir batarya kullanan bir cep telefonuna kendi bataryanızı takıp şarj etmek. Bi de sony ericsson telefonlarıyla birlikte usb bağlantı kablosu da veriyor diye biliyorum onu kullanarak da telefonu bilgisayardan şarj edebilirsiniz...


  • selimse  (26.06.08 01:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.