[]

Bağış takibi

Sevgili ahali,

Şimdi Van depremi ile ilgili olarak yüz milyonlarca lira toplandı. Çok iyi çok hoş. Ama bu toplanan paralar nereye nasıl harcanacak bunun bir planını yapan, açıklayan kurum var mı? Kızılay'a baktım sadece hangi yolla kaç para toplandığı vs. yazıyor.

Ya da bu toplanan bağışlar hakkında -hangi kurum topladıysa artık- 3-5 ay sonra bir bağış raporu veremez mi kamuya?
-Mesela atıyorum 50 milyon tl yeni konut yapımına harcandı, 10 milyon tl çadır alındı, 5 milyon gıda-erzak vs.

Bunların gider evrakları vs. olsa sitede ve isteyen de girip bakabilse fln?


Çok mu Pollyannacılıktır bu? Yoksa "daha o kadar şeffaflaşamadık devlet olarak daha bazı kodomanların para yemesi lazım bu yapılamaz" mı diyorsunuz?

Bence yeterli kamu desteğiyle mümkün.

 
şerrrrefsizim benim aklıma gelmişti.

nasıl bir adım atılacağıyla ilgili aklınızda bir şey var mı ?
  • avkatbey  (28.10.11 14:17:25) 
Bu ülkenin klasiğidir bu, her depremde yada bir olayda tv ler bağış toplar zenginler tv de göstere göstere bağış yapar hava atar.Amaaa körfez depreminde insanlar 3-4 sene prefabriklerde yaşamak zorunda kalmıştı yani alınan yardımlar nereye gider,nasıl dağıtılır bilen yok.


  • Oguzhang  (28.10.11 14:24:56) 
şöyle de bir durum var. diyelim ki liste açıklandı:
50 milyon tl yeni konut yapımı
10 milyon tl çadır
5 milyon gıda-erzak vs.

gerçekten öyle mi oldu?
  • terp  (28.10.11 15:24:49) 
@avkatbey;

Burada ilk ve en önemli adım kamuoyu oluşturmak, olabildiğince sosyal medyadan da destek almaktır bence.

Tartışmaya, geliştirmeye açık bir konu
  • everyone looks so good from here  (29.10.11 17:55:20) 
@terp;

Yeterince destek ve kamuoyu oluşturulabilirse zaten bu harcamaların maliyet gider belgelerinin kurumun sitesinde paylaşılması için gerekli çalışmalar yapılır. Çok zor olmasa gerek.
  • everyone looks so good from here  (29.10.11 17:58:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.