[]

Vize sorusu

Damar düz kasına kolinerjik sinir gelmemesine karşın düz kasta kolinerjik reseptörler var. Neden?

Hocamız sordu, vizeye +5 puan için. Cevaplayabilecek olan?


 
cholinergic receptor = muscarinic acetylcholine receptor M3

Some blood vessels in the body are innervated by parasympathetic cholinergic fibers (e.g., coronary vessels). These nerves release ACh, which binds to muscarinic receptors on the smooth muscle and/or endothelium. It has been shown in many arterial vessels that M3 receptors on the vascular endothelium are coupled to the formation of nitric oxide (NO), which causes vasodilation; however, ACh causes smooth muscle contraction through a smooth muscle M3 receptors (coupled to Gq-proteins and increased IP3) and M2 receptors (coupled to Gi-proteins and decreased cAMP) when formation of NO is blocked. This latter finding has been used to assess coronary vascular dysfunction in humans in which NO production is diminished in diseased coronary arteries. In contrast to other arteries, cerebral arteries appear to have M5 muscarinic receptors that produce vasodilation in response to ACh.

www.cvphysiology.com
  • bunubenyazdim  (28.10.11 16:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.