[]

yurt dışıdnan vizeye başvurmak.

atıyorum alan herkes aynı şeyi diyor, fransaya turistik vize için başvurduğunda hani evraklar hesaptaki para mara iyiyse 6 ay falan vize veriyolarmış.

atıyorum ingilterede öğrenci olan birisi gene frasna vizesine başvursa uzun süreli vize verirler mi aynı şekilde?


 
turist olarak bulunduğun bir ülkede bir başka ülkenin vizesine başvurmak sorun çıkarabilir. örnek olarak ispanya'da türk konsolosluğuna başvuran bir kolombiya vatandaşının vize talebinin reddedildiğini biliyorum ama her ülke için geçerli olacak diye de bir şart yok.

öğrenci, çalışma vs gibi bir durum söz konusu ise bence rahatlıkla verirler vizeyi.
  • cakabo  (28.10.11 00:54:59) 
yurtidisnda oturumunuz yok ise extreme durumlar haric vize vermezler.

zaten bu ilk alacaginiz bilgi kagidinda yer alir.

ögrencilikten dolayi oturum var ise,yurtdisinda nispeten daha rahat diyebilirim.
  • serabetan  (28.10.11 01:02:32) 
Uzun sureli vermezler. Net. ( kesin bilgi ).
Ogrenci vizesiyle turist vizesi alirsin ama max 2 haftalik fln.
Oturumun varsa 3 ay icin 45 gun kalmali alirsin. (ogrenci oturumu degil, gecici oturumu vizesi).
  • kalinixta agapi mou  (28.10.11 01:31:01) 
@ kalinixta agapi mou

kesin bilgi olarak verdiginiz yanlis,duruma göre degisir bu.

ben bir ab ülkesinde ögrenciyken baska bir ab ülkesinden bir günde calisma vizesi aldim 2 aylik ama duruma göre ayni vize 6ay - 1 seneye kadar verilebiliyordu.

bunun yaninda sizin gidis amaciniza göre gereken miktarda verilir ,aslolan sey sizin basvurdugunuz ülkede oturumunuz olmasidir ve acikcasi türkiyeden daha rahatlar cünkü daha az basvuru var.
  • serabetan  (28.10.11 01:39:11 ~ 01:40:13) 
Mevcut ornege gore konustum. Ingiltereden alinacak Diger eu ulkeleri turist vizelerine gore yani.
Extreme bi durumu yoksa olacak olanin bu oldugunu soyleyebilirim.

  • kalinixta agapi mou  (28.10.11 01:43:40) 
Turistik vize ve 6 ay? büyük yalan, 3 aydan sonrası oturma izni..


  • clarissa dalloway  (28.10.11 05:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.