[]

İkinci el malzemeden yardım olmaz mı?

99 depreminde gayet te güzel kullanılmış kıyafetler gelmişti, kullanılmış derken, belki en fazla 1-2 kez giyilip kenarda beklemiş şeyler, tertemiz, yeni gibi. İhtiyacı olanlar ne güzel de kullanmıştı.

Şimdi duyuyorum haberlerde falan, Kızılay kullanılmış kıyafet bağışı kabul etmiyormuş. Van'daki afet koordinasyon merkezleri kabul ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum gerçi ama, kabul edilmediğini varsayarak soruyorum: Ne sakıncası var kullanılmış eşya bağışlamanın? Alıp da hiç giymediğimiz, bir kenarda duran kıyafetler böyle günlerde değerlense kötü mü olur?


 
mükemmel soru. Kızılay genel başkanı, afetzedelerin namına nasıl böyle bir karar verebiliyor anlamıyorum. orada öyle fakir insanlar var ki, gönderilme ihtimali olan ve az kullanılmış o kıyafetleri, ömrü boyunca görmesi bile mümkün değil. böyle genel bi açıklama gelince, göndereceği olanlara engel oluyor.

abi sen çadırda yaşıyo olsan, gece hava eksi 3, eksi 5 olsa üzerine kar yağmur yağsa, giyeceğin paltonun 1. el mi 3. el mi olduğuna aldırır mısın? yok efendim kendilerini aşağılanmış hissederlermiş de bilmemneymiş. afetzedenin boku donuyo orda be!
  • compadrito  (27.10.11 15:59:41 ~ 16:00:01) 
ikinci elden yardim malzemesi olmaz, cünkü ikinci elin ne kadar az ne kadar cok kullanildigini gösteren bir skala yok. sana göre yepisyeni olan başkasi icin kullanilmaz olabilir.

bir de tabii deprem geciren insanlar normal bir yaşama, bir gelir düzeyine, belki sizden cok daha iyi bir konfora alisik insanlar. birden bire tüm varligini yitirmek ve başkasinin yardimina muhtac hale gelmek zaten kötü iken bir de yırtık elbiseye, delik coraba layik görülmek daha da kötü bir sonuc yaratir.
  • jackofalltrades  (27.10.11 16:04:06) 
dün yardım merkezinde istiflediğimiz kazaklar, kabanlar, atkılar, ayakkabılar gayet de kullanılabilir durumdaydı. etiketi üzerinde olan eşyalar bile gördüm ben. büyük bir kısmı özenle yıkanmış, katlanmış v.b. şekildeydi. hatta bazı konulan şeylerin gerekliliği bizi bile şaşırttı nasıl düşünemedik diye.

siz göndermek istiyorsanız gönderin. evet, muhakkak ki zor ve çetin bir psikolojik savaş atlatacaklar kendi içlerinde. ama insanın yaşama içgüdüsü çok kuvvetli, emin olun ihtiyacı olan birileri vardır bu eşyalara.

kızılay halt etsin! pazar akşamı onlar telefonları bile açmıyorken, onlardan bağımsız birden fazla yardım merkezine ulaşılabiliyordu . bu kuruma güvenmiyorum, inanmıyorum ve bu sebeple de yaptıkları hiç bir açıklamayı dikkate almıyorum.
  • Phoebe  (27.10.11 16:11:30 ~ 16:15:00) 
valla kimse kusura bakması ama saçmalık. Eğer delik deşik olması diyorlarsa koyarlar bir sorumlu başına gönderilecek malzemeler önce birdepodan ne bileyim geçer, kontrol edilir, o kadar zor mu? kaç saatlik iş yani? Rezalet bence.


  • cy7  (27.10.11 16:27:39) 
yırtık pantolonlar, delik kazaklar, kirli ic camasirlari, mayolar, bikiniler, cişli battaniyeler, evlerde kulanilmayan ne varsa 99 depreminde yardim diye gönderilenlerin icinden cikti. orada idim, kendi gözümle gördüm. soru sorucunun sorusunda gecen, "kenarda duran kiyafetler böyle günlerde degerlense kötü mü olur" bölümü cok masum degil. yardim, evde ihtiyaciniz olmadigi halde tuttugunuz cöp ile degil, kendinize layik gördügünüz esya ile yapilir.


  • jackofalltrades  (27.10.11 22:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.