[]

İkametgah taşıma

Şimdi öğrenciyim, yeni eve taşındım. 20 gün içinde ikametgah taşımam gerekiyomuş. Taşıma sırasında işler nasıl gidiyor? internette baktım ama detaylı bilgi alamadım.




 
taşındığın yerin nüfus müdürlüğüne kimliğinle birlikte git. onlar ordan bişeyler yapıcak. sonra da taşındığın yerin muhtarına gidiceksin.
bi de nakil belgesi diye bişey var da sormuyorlar genelde onu. gerekirse onu da daha önce ikametgahının bulunduğu yerin muhtarından alıcaksın.

  • tepedeki psychedelic adam  (27.10.11 15:06:05 ~ 15:07:20) 
taşındığın mahallenin muhtarına gidip, orda oturduğuna dair belge alıyorsun. sonra bulunduğun ilçenin nüfus müd gidip ikametini taşıyorsun.

belki nüfustakiler muhtarlık belgesi istemeyebilir
  • efruz  (27.10.11 15:06:20) 
kendi muhtarına git ikametgahımı değiştircem de. belge vercek, onunla gideceğin yerin ilçe nüfus müdürlüğüne git onaylat. sonra gideceğin yerdeki muhtara bu belgeyi ver.


  • fakyoras  (27.10.11 15:06:20) 
Bu işleri yeni yapmış biri olarak yeni taşındığın yerin nufus mudurluğune elinde adına veya ev ahalisinden birinin adına kayıtlı bir fatura ile başvuruyorsun onlar direk sistemden değiştiriyorlar.
eski muhtardan boşuna para verip de belge alma hikaye hepsi

  • ayhsegul  (27.10.11 15:09:44) 
herhangi bi fatura gelmedi ki daha yeni taşındık sorun olur mu?


  • ogo  (27.10.11 15:12:50) 
kimliğin, kira kontratı, varsa fatura, yoksa elektrik, su doğalgaz vs. sözleşmesiyle taşındığın yerin nüfus müdürlüğüne git.


  • inheritance  (27.10.11 15:19:46) 
''Verilen bilgiye göre, adres beyanında bulunmak için nüfus müdürlüğüne gittiğinizde, eğer o adreste kimse kayıtlı değilse, herhangi bir ek belge istenmeden, nüfus kayıt bilgilerine göre adres kaydınız yapılabiliyor. Eğer o adreste başkası kayıtlı görünüyorsa, elektrik, su, doğalgaz faturası, noter onaylı kira sözleşmesi gibi, kişinin adına kayıtlı belgeler isteniyor''
diye bilgi verilmiş bir sitede
yani taşındiğiniz yeni evdeki daha önce oturanlar ordan kayıtlarını sildirdilerse bir sorun yok hemen yapıyorlarmış
  • ayhsegul  (27.10.11 15:22:04) 
valla ben bir kaç ay önce gittim nüfus müdürlüğüne. dedim buraya taşındım. adam baktı bu dairede oturan var hala dedi. emin misin dedi. değilim dedim. komşuların adını bilion mu dedi. bilmiyorum dedim. ondan sonra tamam dedi taşıdım seni bu adrese. al bu kağıdı diye bir çıktı verdi. ben elimde kira sözleşmesi ile gitmiştim ama adam hiç belge melge sormadı. emin bile olamadığım halde taşıdı geçti.


  • emrag  (27.10.11 16:08:53) 
bu arada o 20 gün değil de 20 iş günü.


  • emrag  (27.10.11 16:09:12) 
az önce söylemeyi de unuttum. nüfus müdürlüğü belediyeye gönderip adres teyidi yaptırmanızı da isteyebilir. müteahhit daireleri kendi kafasına göre mi numaralamış, yoksa bunların sistemine göre mi numaralamış diye.


  • inheritance  (27.10.11 16:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.