[]

Oyunlarda (FRP - Sayı Tabanlı vb) İşlevsiz, Negatif Hamlenin Avantaj Olması

Elimden geldiğince tarif etmeye çalışayım :

Mesela rakibinizle dövüştüğünüz bir oyundasınız, rakibinizin size ip atıp kendine çekme gibi bir özelliği var. Rakibinizin bu özelliği kullanacağını varsayarak bir uçurumdan atlıyorsunuz, o da sizi kendine çekiyor. Siz de onun tarafından çekilirken kazandığınız ivme ile ona vuruyor ve kazanıyorsunuz. Uçurumdan atlamak sizin için olumsuz bir durum ama rakibinizin hamlesi üzerinden bir strateji izlediniz.

Ya da mesela bir atak yapacaksınız. Normalde +10 vuruyorsunuz diyelim ama -10 da vurabilirsiniz. Yani negatif değerli saldırılar da bulunuyor. Negatif saldırınız rakibe hasar vermiyor tabi ancak rakibinizde şöyle bir özellik olma olasılığı var :

"Saldırının 3 katını savunmaya çevir"

Bu durumda rakibinizin savunması -10 x 3 = -30 olarak azalıyor.

Bu mekaniklere sahip bir oyun, sistem biliyor musunuz ? Bana örneklerini gösterebilir misiniz ?

 
rakibin ne yapacağını düşünerek verilen kararlar oyun teoremini hatırlattı bana.
çeşitli örnekler inceleyerek bir sonuç alabilirsin belki.

edit : game theory olarak düşününce chicken translation olmuş :) doğrusu oyun teorısi olacak dediğin gibi.
  • cakabo  (27.10.11 14:44:15 ~ 15:04:36) 
@cakabo

Oyun teorisi demek istemiş olabilir misin ? Araştırma amacımda bir yerde oyun teorisine bağlamak zaten ama öncelikle benzer örneklerini incelemek istiyorum.
  • burka  (27.10.11 14:51:25) 
dota'da böyle mekaniklere sahip herolar var.
mesela abaddon'un ultisi:

www.playdota.com
  • zamanin otesinden gelen edit  (27.10.11 15:00:41) 
@zamanin otesinden gelen edit
Bu ulti aktifken verilen hasar healt olarak dönüyor değil mi ? Evet bu özelliği sayabiliriz.

  • burka  (27.10.11 15:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.