[]

Büyük Birader bizi izliyor mu?

merhaba millet, yurtta kalıyorum, her tarafta kameraların olduğu bir yurt. müdür de o bilgisayarın başında sürekli birşeyler yapıyor -ya da izliyor işte- bilgisayar odası var. yalnızca oradan internete girebiliyoruz. modem kantinde. müdür torrentten ne indirdiğimi hangi sitelere girdiğimi falan bilebilir mi? ya da bu yazdıklarımı. en nihayetinde ben bunu nasıl engelleyebilirim. gmail ya da fb'a https üzerinden erişmek bir fayda sağlar mı?
teşekkürler



 
eğer sistemini kurmuşsa sağlamaz. internete gönderdiğin her harfin kaydını tutabilir, hangi siteye ne zaman girmişsin, msnde neler yazmışsın, o an ekranda neye bakıyorsun bunları görebilir.


  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (27.10.11 11:39:12) 
peki bizim yapabileceğimiz bir şey yok mu? güvenlik duvarı filan gibi?
ayrıca kullanıcı adı filan girmiyoruz, mac filtresi gibi şeyler de yok sadece ağ kablosunu takıp internete giriyoruz.

  • hoot  (27.10.11 12:00:54 ~ 12:02:06) 
eğer yurt bilgisayarını kullanıyorsan yazdıklarını görebilir, kendi bilgisayarınsa yazdıklarını göremez,ama ağ üzerindeki tüm trafiği takip edebilir, bütün şifrelerine bile ulaşabilir. Eğer kendi bilgisayarını kullanıyorsan sana tavsiyem bir adet vpn hesabı almandır.

bu arada internet trafiğini vpn dışında engellemen mümkün değil, çünkü eğer takip ediliyorsanız, o ağ kablosu modemden değil server yada başka bir bilgisayar üzerindendir.
  • pipbull  (27.10.11 12:46:26 ~ 12:51:59) 
dediğim gibi güvenlikle ilgili bir cihaz/yazılım kullanıyorsa sen engelleyemezsin. yönetimi ona ait olan bir cihaz üzerinden internete çıkıyorsun çünkü.

ama dediğin gibiyse de çok abartılmış olacağını düşünmüyorum.

hidemyass.com gibi siteleri deneyebilirsin.
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (27.10.11 12:50:15) 
öyle bir anlatmışsınız ki sanki müdür müdür değil de IT şefi, siktiri boktan bir modem vardır, neyi takip edecek hangi paketi sniff edecek,şifrelerine ulaşırmış da her şeyi görürmüş de, he canım he ülkecek hekırız biz


  • gaza gelen  (27.10.11 12:57:25) 
Kendi bilgisayarınızdan bağlanıyor olsanız bile "Scanhill" tarzı programlar ile msn konuşmalarının kaydı tutabilir , girmiş olduğunuz internet sitelerinin kayıtları modem aracılığı ile alınır , aynı ağ üzerinde Scanhill ve türevinden uzak kalmak istiyorsanız gtalk kullanın derim.

Bkz : www.google.com.tr

Girilen internet sitelerimizde görünmesin derseniz vekil sunucu kullanabilir veya başka bir pc üzerinden uzak bağlantı yapabilirsiniz, kaldı ki gmail Facebook gibi kisiye özel yazışmaların bulunduğu alanın izleniyor olmasıda suc teşkil eder.

Vekil sunucu kullanarak girdiğiniz internet sitelerini gizleyin, msn yerinde gtalk kullanın bur şey göremesin merakından kudursun sayın müdürüm :)
  • kuduz balik  (27.10.11 12:58:56) 
şimdi gaza gelenin dediği gibi de olabilir ama yurt cemaat yurdu. Zten bizi fişlemek için uğraşıyorlar. Başka bir yurtlarında misafir olarak gezdirdiklerinde bana öve öve herkdsin tc kimlik numarası ile giriş yaptığını ve sakıncalı her hareketi engelleyebildiklerini anlatıyorlardı. Hem de özel üniversiteye bağlı bir yurtta. Bizde de odaya bilgisayarı götürmek yasaklanacakmış. Herkesin bilgisayarı için özel dolabı filan olacakmış vs. Bilgisayar kullanınca arkamı dönüp bakıyorum müdür geziyor filan. Neyse hayırlısı. Torrent serbest olsun gerisini ünivefsitede hallederiz artık.


  • hoot  (28.10.11 02:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.