[]

Fiyapı nasıl bir firma?

Arkadaşlar, bu Fiyapı'nın "Fiyaka Kırıkkale" diye bir projesi var. 1+1'ler (40 m2) 29,000 liraymış. Para peşin ödenecekmiş, evleri 30 ay sonra teslim ediyorlarmış.

Kırıkkale Üniversitesi'ne 5km. uzaklıktaymış. Biz de yatırım olsun diye almak istiyoruz, bitince kiraya veririz diye düşündük... (Ankara'da oturuyoruz.)

Sizce mantıklı bir yatırım olur mu bu? Güvenilir bir firma mıdır?

Özellikle bu firmadan daha önce ev sahibi olmuş olanların ve Kırıkkale yaşayan, oranın piyasasını bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler...

 
fiyapı ile ilgili bilgim yok ama en son gazetede uzmanlar inşaatına başlanmamış evi sakın maketten görüp satın almayın, alırsanız da kesin bir teslim süresi olsun sözleşmede diyordu. dikkatli olun. parayı sayıp yıllarca ev beklemeyin sonra.


  • 9kuyruklukedi  (26.10.11 21:45:45) 
ben fiyapının istanbul esenyurt civarındaki bir projesini gidip gördüm. evlerin projesi fena sayılmaz. işçilik mükemmel değilse de idare eder. örneğin iki odayı duvar yerine duvardan duvara dolapla bölmüş. enteresan.. örnek daire ofisteki kişi epey attı tuttu övündü, satılık daire kalmadı, ikinci eller satışa başladı diye. ben de hayretle sordum : bütün evler satıldıysa neden yüzde sekseni hala boş diye.. cevap da enteresandı: "henüz altyapısı tamamlanmadı"


  • morartu  (26.10.11 21:47:46) 
Babam inşaat mühendisi. Almadan önce mutlaka Kırıkkale'ye gideriz, projeyi inceler, tüm detayları öğrenir ve ona göre uygun bir sözleşme yapılır.


  • marcelle  (26.10.11 21:47:57) 
hımm baban inceleyince bize de bi özet geçsen? hayrına?


  • niye ama  (26.10.11 21:52:42) 
@niye ama

Bakalım, iyi bir yatırım olacağına inanırsak gidip bakacak. Ama önce biraz araştıralım istiyoruz...
  • marcelle  (26.10.11 21:57:07) 
valla benim de bugün yarın alacak param yok zaten :D bi fikrimiz olsun diye şey ettiydim. Bi de inşaat hiç bilmediğim bir sektör tv da çikolata reklamından çok inşaat firması reklamı yapıyorlar iyice kafam karışıyor


  • niye ama  (26.10.11 22:03:38) 
Abandoned haklı,,,,şimdi düşünelim 29.000 ve 3 yıl,,,karşılığı ne 40 m2 kiraya ya verirsin ya veremezsin o parayı 3 yılda her türlü değerlendirme fırsatın var,,,altın borsa, dolar bir sürü fırsat olur,,,Kırıkkaleye bakalım ,,, 1+1 ev öğrenciye kiraya verelim 3 kişi 3+1 e değil de zengin 1 kişi 1+1 e çıksın,,,e zengin adam zaten İstanbulda Ankarada okur ne işi var Kırıkkalede, bir de okula 5 km ,,,Kırıkkale için çok uzak,,,yatırım olsun diye 30.000 liraya git ufak da olsa 1 parsel arsa al ama Kırıkkalede 1+1 çok mantıksız,,,


  • bisanthe  (26.10.11 23:15:52) 
kucuk şehirler icin 5km cok fazla mesafe, bi de kiralar daha ucuz oluyor oyle yerlerde o yüzden mantıklı bi yatırım değil bana kalırsa.


  • rurouni  (26.10.11 23:28:15) 
arkadaşlar o tarz ucuza ev satanlar çakal! havuz bina yakıt bilmem ne ömür boyu fiyapı ilgilenecek ve atıyorum kırıkkale için 450 tl minimum aylık para alacak :) verebiliosan ver kiraya satabiliosan sat alınca


  • saz@n  (26.10.11 23:39:04) 
o evden yatirim degil de garsoniyer olur hocu.


  • fdegir  (27.10.11 00:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.