[]

polemik yaratmak icin sormuyorum van depremi bagis olaylari falan

deprem bölgesindeki vatandaslarimiza kazak battaniye soba gönderilmesine kesinlikle karsi degilim, allah benim sirtimdaki kabani alsin onlara versin.

ama neden para yardimi gerekiyor bunu anlamiyorum, arkadas yillarca deprem vergisi sigortasi su bu diye para toplanmadi mi? toplandi, ben zaten deprem olursa o paralar oraya gitsin diye ödemedim mi? ödedim.

e bu ne simdi, basbakanligin actigi yardim kampanyasi icin su hesap numarasi ya da suraya mesaj falan.

 
ütopik bir ülkede (hadi abartmıyım, hakların adil olarak alınıp verildiği bir ülkede) olsaydık dediğin vergiler zaten bu işe harcanır, böyle durumlarla hiç karşılaşılmazdı. ama herkes o paraların hesabında şimdi, nerelere gittiği meçhul(!). ama sadece para yardımı için soruyorsan o bahsettiğin kazak, battaniye, sobayı filan alabilmek için toplanıyor. çünkü az önce de söylediğim gibi yıllardır toplanan yüzbilmemkaç milyon euroyu bulabilecek vergiler hava şu anda.


  • in vino veritas  (26.10.11 18:56:27) 
bende merak ediyorum. barzani bile 1milyon$ bağışladı. diğer bütün illerden giden maddi ve ayni yardımları esgeçsek bile, 1 milyon $ ile çadırkent mi kurulamıyor çözemedim.

ekleme: coca-cola'nın da 1 milyon $ bağışladığı söyleniyor. etti 2milyon $.

ki bu ikisi, diğer toplanan yardım ve devlet müdahalesinin yanında devede kulak bile değil.

ek2, yemek ihtiyacından bahsetmiyorum. ben bir türlü yetemeyen çadır ve battaniye ihtiyacına şaşırıyorum. 2 milyon dolarla hem çadır hem battaniye fabrikası kurarsın. tekrar ediyorum bu iki yardım bağışların ve devlet müdahalesinin yanında devede kulak bile değil.
  • sormaya geldim  (26.10.11 18:56:40 ~ 19:07:37) 
telaffuz ettiğiniz rakamların deprem vergisi haric zaten halk dilinde deprem vergisi sözlükte acıklayanlar var yani deprem vergisi ismi var diye ki halk dilinde öyle deprem icin biriktilen para değil zaten devlet mantığına ters

1 milyon$ler falan 1 milyon insan icin az bi para orada hayat durdu bi şekilde oralarda harcanan parlar bunlar 1 milyon insanın yemek maliyeti bile akılara zarar verebilir
haa diceksiniz ki hepsini de devlet doyuruyodu zatii ben bilmiyorum sen biliyosan bilmem
  • murtazaaa  (26.10.11 19:00:45 ~ 19:03:24) 
abi 1 milyon insan aç mı yani orada? ne var ne yok bütün binalar mı yıkıldı? taş taş üstünde mi kalmadı? senin mantalitenle gidersek, 17 ağustos depreminden kalkınmamız teorik olarak mümkün değildi.


  • sormaya geldim  (26.10.11 19:03:39) 
@sormaya geldim sen 2 milyon dolar de ki 4 milyondan bahsediyorsun.

al bi de buna bak


twitter.com!/cuneytozdemir/status/129190650158657536
  • keseci  (26.10.11 19:04:13) 
@sormaya geldim zaten 7 8 yılda anca kendine geldi izmit gölcük adapazarı gerisini sen düşün

buj depremde de 1 milyon insan etkilendi yıkılan bina sayısı 15 20 değil yarımların etkin kullanılması ve önemli yağma cart curt

ve al abi 1 milyon $ dediler ee kaç gün daha bakılcak bu insanlara bunlar hesaplandı mı böyle felaketlerde genelde zararı karşılayan katbe kat karşılayan yardımlar toplanabilir 1 ayda
  • murtazaaa  (26.10.11 19:09:07) 
Nihat Sırdar'dan öğrendiğime göre 1999 yılından beri önce "deprem vergisi", sonra adı "ÖTV" olarak değiştirerek 25 milyar dolar para toplanmış olması gerekiyormuş. Bu para nerede bilinmiyormuş. Sayıştayın bile bu paradan haberi yokmuş.

Söylenen meblağa belki %100 doğru olmayabilir. Çünkü bu resmi bir rakam değil, ekonomistlerin yaptığı bir tahmin. Lakin biliyoruz ki yıllardır eşek yüküyle ödediğimiz ve ödemeye devam ettiğimiz vergiler ortada yok. İşte bu yüzden bizim bürokratlar ağlıyor, yardım istiyor.

Ne sikten bir ülkede yaşıyoruz arkadaş!
  • gyroscope  (26.10.11 19:11:04) 
@murtazaa bak keseci cevap atmış twitterdan. 65 milyon dolar toplamış samanyolu tivi. ben toplanan yardım bu demiyorum. ben cımbızla çektiğim ufak bir yardımın dahi, çadır ve battaniye ihtiyacını karşılayamamasına şaşırıyorum sadece.


  • sormaya geldim  (26.10.11 19:12:10) 
abi ne taktınız deprem vergisine nasıl bilinmiomuş nerede olduğu bütçeleri nasıl yapıyo denkliyo devlet kaç yıldır

sen kdv vergisi ödüyosun katma değer vergisi sana katma değer oalrk mı geri dönüyo deprem vergisi ise adı deprem için kullanılmıyo ya teknik adı zaten deprem vergisi değil

bu deprem vergisi nerede diye soranlar kdv nerede diye sordu mu hic bilinmiyomuş peehh sanki o vergiyi kdv gibi tahsil etmiyolar bond cantalı adamlar alıp gidiyo bizden doğru

@sormaya geldim

zaten gelen paralarla karşılanmadı demediki kimse bi ton ödenekle konutlar altyapılar yapılacak diğer ödenen paralar da kurumlardadır kimse harcamaz kormaya gerek yok yarında ankarada deprem olursa kurumun havuzunda biriken para oaraya akar deprem vergisiyle karıstırmamak lazım

battaniye cadır bunların stoklarının cok olmamıs sıkıntı ala cok olması durumundaki sıkıntıyı bilmiyoruz buyuk ihtimalle işte verdiğimiz bağışlarla alınan seyler curudu tuu yazıklar olsun gibi
  • murtazaaa  (26.10.11 19:17:43) 
ya abi, benim bildiğim van'da toplam 80 bina yıkıldı. istanbul'da şuan oturduğum sokakta sanırım 30'a yakın apartman var. ben olayın çok ama çok abartıldığını ve daha açık konuşmak gerekirse %95'lik bdp seçmenin yine devlet burada değil narası atmak için yeni bir ezilmişlik türküsü tutturmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Ulan ne yardım gitse oraya, burada devlet yok, burada hiçbir şey yok. yuh be kardeşim el insaf artık. daha dün kızılayın çadır yüklü kamyonu yolda talan edildi, yağmalandı. Nasıl bir insaniyet duygusu bu? yapılan maddi bağışların bir kaç yıl sonra nereden çıkacağını da ayrıca çok ama çok merak ediyorum.


  • sormaya geldim  (26.10.11 19:27:44 ~ 19:34:43) 
öyle bi mantık yaklaşanları faketmek için faşit olmaya gerek yok plyanna bile farkeder


kaç kere haberlerde denk geldi yalandan ellerine moloz atıp sağ sola koyuyolar o sırada kamera çekiyo röportaj var falan devlet yok diyo rte haklıydı devlet yok diyo kızılay caıdırı var arkdas

marmara depreminde kocaeliye 1 gün girelemeyen yerler vardı
  • murtazaaa  (26.10.11 19:35:13) 
Geçtiğimiz yıl yerine kendi adamını yerleştirmek için Kızılay genel müdürünün istifasını alanlar düşünmeli burdaki koordinasyonsuzluğu.

Biraz acımasız olacak ama şu temiz ve net söylenebilir: bu insanlara oy verenler,çıkıpta "devlet yanlış yaptı vıdı vıdı" demesin. Bu innaları siz seçtiniz,meclise bu insanları siz yolladınız. Ercişte 2 dönem belediye başkanlığı yapmış adam vekil oldu şu an mecliste,yıkılan binalarda imzası var. Gidip ondan hesap sorsunlar.

Deprem vergilerinin akibetine gelince...kuş oldu bitti.Paramı bıraktılar devletin kasasında?
  • Oguzhang  (26.10.11 20:02:43) 
ben de merak ediyorum vallahi. erzak filan mı alacaklar yeni inşaat mı yapacaklar o parayla. bir de barzani 1 milyon dolar bağışlamış ya, esas onu ne yapacaklar onu merak ediyorum.


  • african rain  (26.10.11 20:19:40) 
Deprem vergisinin nerelere kullanıldığı bugün bizzat bakanca açıklandı.

Bu paralarla okulların kamu binalarının güçlendirilmesi,deprem ile ilgili altyapı çalışmalarının yapılması gerekirken duble yolların yapıldığını öğreniyoruz. Duble yolların başına dikilmiş olan OGS lerinde para aldığı gerçeğine bakarsak olay yine acaip. Sağlık hizmetlerine harcandı desek,özel hastane para alıyor,devlet hastanesi para alıyor,reçete başına da yine para kesilmeye başlandı. Yani ülkede zaten parasız bir hizmet yokki parayı kamu yararına harcadık masalı okunuyor.
  • Oguzhang  (27.10.11 16:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.