[]

müge anlı burada ne demek istemiş?

videonuz.ensonhaber.com

linkte kadının ağır şeyler söylediği hatta sonra da özürdilemediğini falan yazmış ben de merak edip izledim ama normal normal konuşuyor acaba yanlış video mu yoksa ben mi algılayamadım ne dediğini?


 
yok video doğru. askerleri öldürüyordunuz, şimdi zorda kalınca onlardan yardım beklemeyin/istemeyin diyor. bütün van halkına demiyor tabii. öyle.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.10.11 17:06:57) 
polisi taşlamayın askeri öldürmeyin diyor.neden bu kadar abarttılar ben de anlamadım.


  • vassal  (26.10.11 17:43:59) 
ağır bir laf göremedim ben dediklerinde. haklı da buldum yani. sonuç olarak oh iyi oldu size anlamında bişiler demiyor,ama herkes böle anladı nedense.


  • mor.inek  (26.10.11 17:48:52) 
aynı şeyi ben de yaşadım.
dedikleri video bu mu yaw? acaba eksik mi ki bu video dedim izleyince.
belki insanlar daha çok tüm Van halkına, tüm Doğu insanlarına atfedilmiş gibi düşündükleri için bu kadar tepkililer. yani u konuşmadan şunu çıkarıyorlar.

doğulu=terörist didi. vay niye öyle didi. ayrımcı pislik dediler. ben öyle anlamadım.


bi de diğer hatun da deprem van da olmasına rağmen hepimiz çok üzüldük. demiş. ben onu da şöle anladım, deprem sadece Van'da, ama üzülen tüm Türkiye oldu. gibi.

Ya çok iyi niyetliyim, ya da bu politik davalardan imalardan anlamıyorum.
  • mahnita  (26.10.11 17:56:52) 
bi daha deneyelim ama başka açıdan. bakalım empati yeteneginiz sıfırdan fazla olabilecek mi...

_____
yıl 2014. Almanya başbakanı Gerard Müller azınlıklara dair konusmasında belirtir:

Türkler bildiginiz gibi almanca konusmayan, yerlere tüküren, ormanda mangal yapan, ulu orta yerde hayvanlık yapan bazı kimseleri barındıran bir azınlık. madem azınlık taban ücretinize zam istiyorsunuz; önce adam olmayı ögrenin. insan gibi yaşayın. para dilenmeyin. siz insan olursanız, biz size sadaka veririz.
_____

burada sizi rahatsız eden herhangi bir şey var mı? sizin mantıgınıza göre olmaması lazım çünkü hakikaten Türkler arasında bazıları öyle davranıyor.

kafa halen almıyorsa cocuga anlatır gibi deneyelim: bu, Ahmet Çakarlıktır. hani "sana şerefsizsin demiyorum ama bu yaptıgın şerefsizliktir" diyen...

orada yüzlerce insan ölmüş, insanlar sıfır derece sogukta battaniye bulamadan sokakta yatıyorlar. sen gidip "dilenmeyin" diyorsun. askere, polise taş atmayın diyorsun. ben öz be öz beyaz türk biri, bunu diyenin gidip kafasını kırmak isterim. ulan ne alakası var depremle taşın? Van'da milyon insan var, hepsini nasıl terörist ilan edersin? isterse değil yarısı, tamamı BDP'ye versin ne fark eder? siyasi partiye ıy vermek anayasal hak değil mi?

"her ne kadar Van'da olmuş olsa da üzüldük" lafını da nasıl başka türlü anlarsınız onu da anlamıyorum. Gölcükte deprem olunca herhangi bir insan "Gölcükte de olsa üzüldük" dedi mi? bunun tek meali şudur: "sadece Kürtler öldü ama yine de üzüldük". direkt ayrımcılık, ırkçılık. bu da dayaklık.

ha unutmadan; deprem merkezi olan Erciş, Türklerin en yogun yaşadıgı Dogu Anadolu ilçelerinden biri. fark ettiyseniz onlarca "Türk" öğretmen öldü. onların ailelerine de deyiverin bir zahmet "taş atmayın" diye. insanlar bir ekmege muhtaç, hala faşizanlık yapılıyor ya. zannedersin ki Pkk kampları Van'ın orta yerinde kurulmuş. kimisi de depremde teröristler öldü filan zannediyor o daha da bomba.

bu spikerler hayatlarında Van'a gitmemiş belli ki (ben gittim, 1 ay kaldım), bari uzaktan sıçmık üretmesin. kimisi diyor ki "vergi vermeden hizmet istiyorlar". vergiyi, üretim altyapısının devlet tarafından kuruldugu bölgelerde, çalışanlar ve şirketler öder. Doguya tek kuruş yatırım yapılmış mı da bu adamlar iş güç sahibi olup vergi ödeyecek. Doguda yoldaki her 3 adamdan 2'si işsiz. üstüne terör örgütünün silahlı baskısını yiyorlar (bize katıl veya para ver, diye). üstüne de azınlık muamelesi görüp, "ne farkları var Türklerden" laflarını yiyorlar.

her Dogu Anadolu'ya direkt PKK'lı damgası vuranlara lafım: ilkokul 1.e geri dönün, eğitim çok yanlış olmuş.

insanlara, insan gibi davranmayı öğrenin. ayrımcılıgı çok normal, standart bir şeymiş gibi kabul etmeyin.

(uzun oldu ortaya yazdım. sorana karşı cevap gibi algılamayınız)
  • 507  (26.10.11 19:01:39) 
herkes gergin, öfke boşaltmaya yer aradılar gibi geliyor bana. kadının dediklerini yanlı bir şekilde dinlemediğin zaman zaten e normal normal konuşuyor diyorsun. sorun objektif bakamayanlarda, bir hedef göstermeleri (hatta belki de bir şekilde suçlu bulmaları) gerekiyordu olan bu zavallıma oldu. ben de gayet normal buldum söylediklerini. asker-polis kötüpiskakadır diyen kesimin gafleti bu. politik görüş veya benzeri bir şey değil olay. kadın da orda kimseye yalvar yakar yardım istemeyin demiyor zaten. bak yine de yardımınıza koşan asker oldu polis oldu kötü insanlar değil onlar demiş ne var bunda bilemedim. siz doğulusunuz siz kürtsünüz yardım istemeye hakkınız yok ölün geberin demiyor ama öyle demiş gibi anlıyor tepki verenler, ben de bunu anlayamıyorum.


  • in vino veritas  (26.10.11 19:08:34 ~ 19:13:38) 
@in vino veritas,

Gündemdeki tek madde deprem ve ölüm-yaşam olan bir olayda "taş atmayın" gibi konudan tamamen alakasız bir şey söylemenin neresi normal?

tuttugun takımın Avrupa maçında spiker maçın orta yerinde "bu Türkler başka Ermeni öldürmesin. kıroluk da yapmasınlar. bizden üyelik filan istemesinler yetti artık 40 yıldır" dese... "olur öyle, tam yeri bunun söylemenin" mi diyeceksin sırf tek tek okuyunca cümleler dogru oldugu için?
  • 507  (26.10.11 19:24:52) 
gündemdeki tek madde deprem-ölüm yaşam değildi, daha 1 hafta önce 1 günde 26 askerin şehit olması ve konunun burdan nerdeyse doğrudan bağlantılı olması yeterince normal kılıyor söylediklerini bence. kimse sen kürtsün geber orda demiyor (ha bazı cidden gerizekalılar var onlar onu da diyor onları bu genellememden ayrı tutuyorum), ama bak öyleydi ama bu da böyle diyor ve senin de dediğin gibi ayrı ayrı ve tarafsız şekilde baktığında yanlış bir şey ifade etmiyor sözleri.


  • in vino veritas  (26.10.11 19:33:22 ~ 19:33:57) 
depremden zar zor kurtulmuş bir ilin, halen sokakta yatan T.C. vatandaşlarına "dilenmeyin, yalvarmayın" demek de doğru mu peki?


  • 507  (27.10.11 00:25:50) 
"madem polise askere taş atıyorsunuz, o zaman onlardan yardım istemeyin" demiyor ki, "bakın siz taş attığınız halde onlar size yardım ediyor, biraz empati kurun, taş atmayın" diyor. bence de abartılacak kadar kötü bir şey demiyor.

tabii eğer çıkarmak istersen bu cümleden "bütün vanlılar polis taşlayan teröristlerdir" anlamını çıkarabilirsin. aynen sözlükteki "şerefsiz taksiciler", "orospu çocuğu doktorlar" başlıklarında olduğu gibi. önemli olan anlatılmak isteneni anlamaya çalışmak. aynen "şerefsiz taksiciler" derken "bütük taksiciler şerefsizdir" anlamını değil, "bütün taksicilerin içindeki şerefsiz olanlar" anlamını çıkarmamız gerektiği gibi, "bütün doktorlar orospu çocuğudur" anlamını değil, "bütün doktoraların içinde orospu çocuğu olanlar" anlamını çıkarmamız gerektiği gibi. "bütün vanlılar polis taşlayan teröristlerdir" şeklinde değil, "ey bu bütün van halkının içinde polise taş atanlar, bak onlar sen ben demeden herkesi kurtarmaya çalışıyor, sen de biraz düşün, onlara taş atma" şeklinde anlamalıyız.
  • kibritsuyu  (27.10.11 10:35:43 ~ 10:41:59) 
kibritsuyu ve invino veritas'a katılıyorum.

görüşüm verilen cevaplar doğrultusunda yine değişmedi.

alakasız da bulmuyorum iki olayı.

Gerçek olan birşey var, polise askere pusu kurulan, taş atılan yer doğu illeri.

depremin olduğu yer doğu ili.

yardım eden taşlanan polis, asker.

devleti karşınıza almayın bak yine devlete devletin insanlarına muhtaç kalırsınız.

Onlar yine sizin arkanızda.

Demeye çalışmış.

Tüm Van Halkı teröristtir dememiş ki...
  • mahnita  (27.10.11 11:00:15) 
@507 yok ben anlatamıyorum tamam sen haklısın.


  • in vino veritas  (27.10.11 11:43:45) 
anlatamazsın tabi. Van'ın nüfusu 1 milyon. şehirde PKK'lı kişi sayısı 2 bin yoktur. kalan 998 bin depremzedeye yapılan haksızlığı saçma açılardan doğru bulmaya aynen devam...


  • 507  (27.10.11 21:03:32) 
kimseye haksızlık yapıldığı yok, sen at gözlüğüne devam.


  • in vino veritas  (28.10.11 09:23:41) 
sevgili arkadaşım. sadece bu meselede değil. tüm meselelerde genellemeye müsait cümleleri bir de farklı anlamıyla düşünün. "şerefsiz taksiciler" dendiği zaman "bütün taksiciler şerefsizdir" anlamı çıkarmayın bundan. ısrarla böyle dendiğini savunuyorsunuz. evet orada "taş atan vanlı teröristler" derken "bütün vanlılar teörristtir" anlamı çıkmıyor. zorlarsanız çıkar, bakış açınıza bağlı. müge anlı da aynen sizin sayısını verdiğiniz gibi bir milyon vanlı içindeki o 2000 teröriste laf söylüyor. kalanlarına değil. o 2000 kişinin hiçbirinin enkazda kalmadığını söyleyebilir misiniz? "enkazdakilerin hiçbiri istisnasız terörist değil, diyebilir misiniz?. bu kadın da enkazda olup, aynı zamanda da polise taş atan 2000 kişiye söylüyor lafını. kalan vatandaşlara değil.


  • kibritsuyu  (28.10.11 10:20:00) 
@kibritsuyu, çok anlattım kardeşim, anlamıyor arkadaş. tamam haklısın deyip geçelim bence artık. at gözlüğüyle yaşıyor bazı.. arkadaşlar.


  • in vino veritas  (28.10.11 10:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.