[]

Bugün sol görüşe ait insanlar gördüm

Canla başla yardım için gönderilen eşyaları katlıyorlardı, özenle. cok duygulandım lan. Aglasam utanıcam, yalnız kalıp aglıcam yemin ederim. Bu ülke için hâla umudum var. Yer YTU, Davutpaşa Yemekhanesi. Bir kısmı da Elektronik Fakültesinin önünde üşüyerek yardımları alıyorlardı. Olm cok mutlu ve duyguluyum su an. Sizde ne var?




 
bende senin gibi olayı dramatize eden insanları, aa onlarda bölücü değilmiş, eneee bunlarda ırkçı değilmiş. deyyüp izleyip, çıkarım yapan insanlardan soğuma var.

neden? kafanızdaki sol kavramını, ülkücü atatürkçü kavramı ile harmanladığınız için. neden? kafanızdaki atatürkçü kavramını, ırkçı şovenist çağdışı saf kan milliyetçiliğiyle bağdaştırdığınız için.
  • sormaya geldim  (26.10.11 16:07:57 ~ 16:09:27) 
ayıptır söylemesi ilk günden beri halamla canla başla çalışıyoruz. bu süreç içerisinde ne oldu? öncelikle arkadaşlarımı çok iyi tanıdım ve bir çoğu için de iyi ki varlar dedim. sadece bir tanesi şu oh olsun muhabbetini yaptı onu da direk sildim. kalanları ise gerçekten beni çok duygunlandırdı insanlıkları çabaları. umut hala var dedim! gerçekten var. arkadaşlarımdan biri de duyuru yazarı. ona tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

aslından elini taşın altına koyup yardım eden insanlığını yitirmemiş herkese çok teşekkür ediyorum. solcu, sağcı şu bu diye etiketlemeden herkese çok teşekkürler.
  • zenc  (26.10.11 16:11:25) 
zenc + 1. bu olay karşısında hiç kılını kıpırdatmayan ve hatta üstüne olumsuz yorum yazanları sildim, görüşmeyeceğim de hiç bir şekilde. ama bu olay aynı zamanda çok sağlam bir kaç kişi daha kattı aileme.

başka bir duyurunun altına yazdığım şeyi aynen buraya da yapıştırıyorum.

"iki yıl önce kıçı kırık bir medikal ürün için yazıştığım hindistanda ki adamdan, tayvanda ki iş partnerimize, ve hatta yıllar önce birlikte çalıştığım alman turist rehberine kadar aradı, mail attı insanlar. yapabilecekleri bir şey olup olmadığını, ailelerimizi ve beni sordular bu kadar uzakta olmamıza rağmen. benim burnumun dibinde ki insanların hala bunları sorgulamasını hakikaten algılayamıyorum ben. algılamakta istemiyorum."

lütfen sadece umut etmekle yetinmeyin, siz de bir şeyler yapmaya çalışın.
dün van'da yağmur yağmaya başladı haberinden bu yana su içsem ağırıma gidiyor. bugün iş çıkışıda belediyelerden birinin yardım merkezinde çalışmaya gidiyorum, zira yardıma ihtiyaçları varmış. einherjer'de duyurmuş ama yeri gelmişken tekrar yazayım. bornova uğur mumcu kültür merkezinde insan gücüne ihtiyaç var, bu akşam yola çıkacak 2 tır için.

edit : bütün siyasi görüşlerden bağımsız yazdım. vicdan çok farklı bir kavram.
  • Phoebe  (26.10.11 16:32:35 ~ 16:49:17) 
Sol görüşlü değilim, ama son yıllarda gördüğüm odurki bu ülkede milliyetçilerden,aşırı dincilerden daha dik duran kesim Solcular.Bunu yazan bendeniz bir zamanlar ülkü ocaklarında görev yapmış birisiyim yani geyik olsun diye yazmıyorum onuda belirtmek lazım.

Bu ülkeyi 40 küsür senedir sağcılar yönetiyor, 2 defa iktidar ortağı olmaktan başka solun bir katkısı yok onuda toplasan 5 sene yapmaz. Şimdi bunca sene ülkeyi yöneten milliyetçisinden,demokratına tüm sağcıların inşa ettiği bunca şeye bakıyorumda kimsenin solcular kötü demeye hakkı yok diye düşünüyorum.

Bazı görüşlerine katılmamakla birlikte, inanınki birçok milliyetçi ve dindardan daha dürüst ve istikrarlı davranıyorlar. Bu sebeple onların yaptığı çalışmalara şaşırmamak lazım. Tam tersi etrafınızda dindar ve milliyetçi geçinenleri bir yoklayın bakalım, aynı davranış ve duruşu onlarda görecekmisiniz. Asıl bunu görünce tesbit edecekleriniz moralinizi bozacaktır.
  • Oguzhang  (26.10.11 16:43:18) 
yani illa bi felaket olması lazım insanların "bir" olması için demi aq :(


  • zırtapoz  (26.10.11 17:01:07) 
böyle düşünmeyin, illa bir felaket olması gerekmiyor. duyarlı insan hayatın her alanında, her zaman duyarlıdır zaten. bu bir bütün, hayatınızda kendinize belirlediğiniz nokta ile alakalı.

ben bir süre çocuk esirgemeler de çalışmıştım mesela, yöneticilerin tamamı milli görüşçüydü, ama gece yarıları koşa koşa geldiklerine, o yurttan kaçan kız çocuğu için zırıl zırıl ağladıklarına bizzat şahit oldum. üstelik başka bir sivil toplum örgütüne gönüllü çalışmak için başvuru da bulunmaya gittiğimde benimle ilgilenmedikleri için, büyük bir ön yargıyla gitmiştim çocuk esirgemeye. hiç unutmuyorum, dehşet bir yağmurda, şemsiyeyle güvenliğe gelip beni almışlar, buyrun akan yerleri kontrol ediyoruz, eşlik edin bize demişlerdi.

vicdan bütün siyasi görüşlerden, din, dil, ırktan bağımsız, bambaşka bir olgu. bu olguyu kendinde sağlam yerleştirebilmiş birinin hayatta diğer konulara ve olaylara karşı da duruşu çok daha farklı oluyor. Umudunuzu kaybetmeyin zaten, o gitti mi ne kalıyor geriye?
  • Phoebe  (26.10.11 17:17:20 ~ 17:20:29) 
artık daha umutluyum. ülkemi daha cok seviyorum. sagolun gardaşlar..


  • zırtapoz  (26.10.11 19:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.