[]

duvardaki küfe geçici çözüm?

merhaba cefakar duyuru dostları,
kaldığım öğrenci evinin ısıtması olmadığından duvarının bir kısmında küf oluşuyor; duvarların birleştiği çizgi ve etrafında tavana kadar yeşil siyahımsı noktalar var. yağmur yağdığında duvarın rengi de koyulaşıyor gibi eh biraz da koku yapıyor.

evde zaten bir kaç aylığına duruyorum, o zamana kadar kokuyu önlemek ve küf oluşumunu durdurmak için neler yapabilirim? bauhaus'ta küf önleyici bir ürün varmış, kullanan var mı?

 
deterjanlı veya çamaşır sulu bezle bastıra bastıra sil. küf yenilendikçe aynı işlemi uygula. kısa vadede en ucuz ve pratik çözüm budur.


  • yemrem  (26.10.11 15:56:20) 
sanirim badana ya da kirec kullaniliyordu ama bir an önce cözüm bulmaya bak cünkü küf oldukca tehlikeli cok sik gözardi edilir genelde.

mahallea arasindaki hirdavatcilara sorabilirsin.
  • l i w e x  (26.10.11 15:59:46) 
bildiğin rutubet, nem.. sil peçete ile. başka çözüm yok.

evin içine çamaşır asmayın. ve o evden çıkın.
  • cotillard  (26.10.11 16:54:08) 
bunun adı nem. neyle ısınıyorsun, yani ısıtma yok dedin ama herhalde kışın birşey kullanacaksın? neme en iyi çare sürekli soba yakmaktır ama bilemiyorum tabii senin soba kullanıp kullanamayacağını. bir de nalburlarda su-tut diye birşey var. onun nem için olanı varsa onu alıp duvarına sürebilrisin. yoksa da su-tut alıp sür, bir nebze rahatlatır (duvarı).


  • african rain  (26.10.11 20:33:28 ~ 20:34:09) 
çamaşır suyu ile duvarı silip küfü temizledim, sonra duvarı kuruttum, şimdilik sorun kalmadı gibi. evde geçici olduğumdan badana kireç gibi çözümlere başvurmak istemiyorum.

@african rain kışın elektrikli fanlı ısıtıcı ile ısınacağım, o da odayı kurutan bir şey değil maalesef, zaten kurutması da iyi bir şey değil ya...

@secil bana küf için "depozitodan düşelim" denirse katil olabilirim... her hafta temizlik de zor yahu...

cevaplar için teşekkürler şimdilik temizledik galiba.
  • zawisza  (26.10.11 22:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.