[]

bu raporu da adamakıllı yazamazsam çocuğumu kesicem

Selamlar,

Rapor yazma konusunda başım feci derecede belada. Ne yazsam ne etsem olmuyor, hoca beğenmiyor. Bir sürü makale buldum, data buldum, eksik olan nedir bilemiyorum. Bu kez sizlerin de yardımınızı istemeye karar verdim.
Belki bu sayede eksiğimi de görebilirim.

Konu olarak Ford Otosan'ın yatırımlarını desteklemek için yeni kaynaklar yaratması. (ford otosanın finansal tablolarına bakıp özsermaye artırımı olabilir diye düşündüm. rapordaki hiçbir şey kafadan atılamıyor, herşey gerçek olmak durumunda.) Bunu da şu formatta istiyor hoca:

aim:to explain what is involved, how much it will cost and wha the benefits will be complete the project (finding new sources of capital)

task: write a justification report (memo format)to your boss justifying your proposed solutions. Describe the problem, your proposed solutions and the benefits to company.

Belki Ford Otosan'da çalışanlar ya da bu konularla ilgili rapor yazmış arkadaşlar yardımcı olabilir, umutsuzlukla bekliyorum.

 
rasyo analizi yapmayı biliyormusun hocam_? bilmiyorsan öğren ve rasyo analizi ile açıkla. bir sürü borç rasyosu var. şirket hakkında yığınla bilgi veriyor sana. ben zamanında thy ve bir iki ufak firmanın analizini yaptım biliyorum az biraz konuyu.

öncelikle borç rasyolarına bakmanda faydaa var. genel olarak şirketin borç yapısı ve kaldıracı hakkında bilgi veriyor. borçlanma için kesinlikle bakılması lazım.

sonra market rasyolarına bakılır. sermaye arttırımın karlılığı hakkında bilgi verir. hisselerin underpriced overpriced olma durumunu göz önüne serer. eğer overpriced ise yüksek miktarda hemen yeni hisseler sürmek çok mantıklı.

bir de envanter rasyolarına bakmakta fayda var. eğer envanterin fordda kalma süresi uzunsa bunu kısaltmak için neler yapılır o tartışılır. sonuçta envanter ne kadar hızlı sıfırlanırsa o kadar hızlı ve düzenli nakit akımı sağlanır.

gücel finansal tabloları bulacağın yeri biliyosundur ama ben yine de vereyim. kap.gov.tr
  • ayiadam  (26.10.11 11:26:09) 
Rasyo analizi nedir bilmiyorum ama internetten araştırıp öğrenmeye çalışacağım. Güzel birkaç site buldum hemen, çok teşekkürler.

bu rasyoları kendim elde edeceğim, ilgili veriler ise yer kap.gov.tr'de var, bi de ford otosan'ın kendi sitesinde sene sonu mali raporları falan var, onlardan da faydalanabilirim. bu dediklerini umarım yapabilirim, önce biraz konuyu anlamaya çalışayım.
  • aitlik eki alamayan  (26.10.11 13:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.