[]

Yeni işe başlama ve sağlık sigortası sorunu

şimdi yaklaşık 2 buçuk ay falan oldu işe başlayalı.

ben muayene olsam gidip ilaçlarımı alabilir miyim? 2 aylık sigortam yatmış görünüyor sistemde. başka bişey yapmam gerekiyor mu? fındıklısgk ya gidip açtırman gerekiyor diye bişey duydum ona gerek var mı?

bunu internetten bakabileceğimiz bi yer var mı? turkiye.gov.tr den baktım ama bulamadım galiba...

 
eskiden başkaydı ama şimdi sigortan yatmaya başladığı tarihten itibaren gidip kimlik numaranı belirterek başka bir şey gerekmeksizin sağlık hizmeti alabiliyorsun bildiğim kadarıyla.


  • in vino veritas  (25.10.11 22:50:08) 
ilk kez sigorta olduysan sgkya gidip bir görünmen lazım.


  • hollowlife  (25.10.11 22:54:54) 
(git: 315384)


  • dert vader  (25.10.11 22:55:56 ~ 22:56:11) 
bir senede 90 iş günü sigortan varsa sanırım yararlanabiliyorsun, bir kereye dair açtırma muhabbeti de hala var sanırım


  • bonjurkes  (25.10.11 22:57:13) 
30 gün sigorta primi yatırıldığı SGK sistemine düştükten sonra SGK il müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurup sağlık aktivasyonu yaptırmak gerekir.


  • mim  (25.10.11 23:06:24) 
kesin cvabı veriyorum :D başıma geldi çünkü. 30 günlük sigorta gerekiyor -90 değil-muayene olman için. ancak aktivasyon yaptırman gerekiyor. otomatik aktivasyon olacak diye bi şey vardı (ben temmuzda başladım bizimkiler otomatik olmadı) seninki belki olmuştur çok basit bişey yap özel hastanelerden birini ara randevu alacaktım yeni ssklıyım provizyon veriyor mu sisteminiz bi kontrol eder misiniz de TC ile hemen bakıyorlar. provizyon verilmiyorsa SGK ya gidip yaptıracan mecbur


  • niye ama  (25.10.11 23:08:08) 
30 günlük priminiz yattıktan sonra sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz. ilk kez kullanacaksınız sgk'dan aktivasyon işlemi yapmanız gerekiyor. turkiye.gov.tr'den 4a müstehaklık bilgisi diye bakarsanız görebilirsiniz. eğer primleriniz yattığı halde müstehak değildir şeklinde bir ibare görüyorsanız aktivasyon işlemi yaptırmanız gerekiyor demektir.

insan kaynakları çalışanı olarak cevaplıyorum. götünden sallayan arkadaşlara da bilmedikleri konularda insanları yanlış yönlendirmemelerini naçizane tavsiye ederim.
  • sijwocaq  (25.10.11 23:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.