[]

Ebayden Alışveriş - Gümrük

Merhaba sevgili saygıdeğerler,

daha önce hiç ebayden alışveriş yapmamıştım.şimdi bi arkadaşım bu alet kesin gümrüğe takılır diyor.
Alet şu:
www.ebay.com

Gümrüğe takılma ihtimali var mıdır? Arduino işinden anlayan varsa başlangıç için Uno iyi midir?

Esen kalın.

 
Yok canıım ne takılması. Anca 150 avroyu geçeceksin ki öyle.


  • jesterdvine  (25.10.11 14:07:10) 
Ben de bu aralar arduino araştırıyorum, almışken mega alayım diyordum.

Bana sorarsan bunlar takılmaz hele ki hong kongdan geliyor, düşük ihtimal.

Vergi sebebiyle takılırsa zaten 20 doların yüzde 20 si bişey değil, ondan harici bi sebeple takılamaz zaten, üstünde pil yok, gümrükten geçebilecek mallara aykırı bişey yok.

Uno zaten başlangıç aleti bu arada.
  • saiko  (25.10.11 14:07:31) 
bence takılmaz. fiyatı düşük. en fazla sorabilirler bu nedir diye. ama maddi anlamda takılmaz.


  • ben smyrna  (25.10.11 14:07:41) 
Takılmaz, tabi yüksek adetli alacaksan o zaman risk almış olursun.


  • ftdmr  (25.10.11 14:08:54) 
1. vergi denince sadece %20 vergi alınmıyor. yanılmayın. %18 kdv 'de alınıyor ve bunun en az 10 katı gümrük masrafı veya gümrük komisyoncusu ücreti çıkacak karşınıza. eziyeti de üstüne cabası.
2. 150€'luk sınır 75€'a düşürüldü 2-3 ay önce inanmazsanız www.ntvmsnbc.com
3. tabi bu ürün takılmaz. sonuçta 10$ bişey.
  • ben smyrna  (25.10.11 14:09:51) 
teşekkür ederim.o zaman ben siparişimi vereyim.takılırsa sadece hevesim kursağımda kalır ondan sormuştum.

@saiko başkan, bende mega alacam o zaman.kapışalım.

teşekkürler.
  • foster  (25.10.11 14:10:38) 
ben smyrna ptt ile 10 katı gümrük masrafı vs olmaz, komisyoncu kullanıyorsan komisyoncuya para verirsin bunlar da ancak ve ancak ups dhl vs de mümkün.

şimdi hazır konu burdayken yazayım türlü türlü gümrüğe takılma var, biri her ürün gümrüğe takılabilir, ister 10 dolar olsun ister 550 dolar, gümrük memuru her paketi incelemez ama denk gelir ya da paket üzerindeki declarationa güvenmez ya da paketi büyük bulur, açar sonra da senden vergisini ödemeni isterler. vergi ödemeni gerektiren bi üründür 10 dolarlık şey içinde vergi ödeyebilirsin, ha tabi kim uğraşır o ayrı.

bir de şöyle bi durum var, kesici, yaralayıcı alet, boya, pil, bazı ilaçlar, yani türkiyede onay alınması gereken şeyler için gümrüğe takılma vardır. mesela kılıç, takılabilir, kesin takılmaz diyemiyoruz çünkü her paket kontrol edilmiyor ha takılırsa o kılıcı almak için vergi ödemeniz yetmez, gidip durumunuzu anlatıp bi izin almanız gerekir ha bak bu baş ağrıtır işte.

ben o kadar vergiyle mal aldım bi kere bile %20 den harici vergi ödemedim, bunları kim çıkarıyor bilmiyorum açıkcası, ya bu bi yerde yazıyor fakat uygulanmıyor ya da böyle bişey yok. ya da benim teslim şeklim ya da ürünlerimle ilgili.

ben de biraz daha araştırayım bakalım meganın bi sürü seti var şu uygun gibi benim yapacağım işe sen de öyle bak

www.ebay.com
  • saiko  (25.10.11 14:28:55) 
ha foster bu arada satıcıya sor trackable shipping var mı diye yoksa iste onu, tr içine girince kontrol edersin daha kolay olur işin.


  • saiko  (25.10.11 14:52:58) 
@saiko başkan, teşekkür ederim her şey için.satıcıya sorarım onuda.bu arada sorması ayıp ne için kullanacaksınız arduino yu? ben lcd de ufak bi kaç oyun düşünüyorum ama sizin seti almak için şuan erken diye düşündüm.


  • foster  (25.10.11 15:05:57) 
Ben bilgisayarın içine koyup uzaktan kumanda ile bilgisayarı başlatma, ve ekranda cpu load mhz gösterme gibi bişey düşünüyorum en başta, daha tabi lamba yakmayla başlayacağım ama bakalım.

beggining arduino diye kitap var pdf mdf bul bi yerlerden, bastır onu.
  • saiko  (25.10.11 15:14:58) 
teşekkür ederim.alet gelsin çalışmalara başlıyayım tekrar görüşelim başkan.desktop tarafında yardım edebilirim size.


  • foster  (25.10.11 15:56:50) 
10 kat masraf derken bu 10$lık cihaz için gümrük komisyonucusu masrafı vs anlamında demiştim. yoksa 500$lık şeye 5000$ masraf çıkmaz tabi :)


  • ben smyrna  (26.10.11 19:23:32) 
İşte zaten ptt de gümrük komisyoncusu olayı yok, dhl ups siz sormadan otomatik sokuyor.


  • saiko  (27.10.11 11:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.