[]

excel ustaları

simdi elimdeki dosyada bazı satırlar gizlenmiş.

yani satır rakamları 20-23-27-30 gibisinden gidiyor.

ben bu gizli satırları komple yok edip, 20-21-22 olarak satırların devam etmesini istiyorum.

yardımcı olun gençler.


edit: ekteki fotografta görebilirsiniz tam olarka ne istediğimi

 
Satırlar gizliyse açılmasını istediğin satırın bir alt ve bir üstündeki satırı seçip sağ tıklayarak göster diyebilirsin.

Tüm satırlar görüntülensin istiyorsan 1. satırdan başlayıp dolu olan son satıra kadar seçerek yapabilirsin bu işlemi.
  • cakabo  (25.10.11 13:01:02) 
ben o gizli olan satırları komple dosyadan silmek istiyorum,
göster dedikten sonra silmek zor olur, 50000 adet satır boyle boyle aralarda

  • cahit tomruk  (25.10.11 13:03:28) 
olduğu gibi tabloyu kopyalayın (satır sütün başlarından değil) ve yeni tablo olarak yapıştırın. o zaman aradaki satırlar uçar.


  • ben smyrna  (25.10.11 13:23:44) 
başka sayfa, kitap ve tablolara referanslar varsa boku çıkabilir haberiniz olsun. o şekilde gizli satırları silmek belki ancak macro ile olabiir.


  • ben smyrna  (25.10.11 13:24:24) 
Alttaki makro işini görecektir.
Makroların çalıştırılmasını bilmiyorsan google'da excel makro nasıl çalıştırma yazarak arayabilirsin.

Sub satir_sil()
For i = Range("a65536").end(3).row To 1 Step -1
If Rows(i).Hidden = True Then
Rows(i).Delete
End If
Next i
End Sub
  • cakabo  (25.10.11 13:25:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.