[]

kaddafi

feysbukta şöyle bişey dönüyor doğru mu bunlar?

"Gazetelerde kanlı fotoğrafları boy boy gösterilen, sunucuların ölüm haberini sevinçle verdikleri Kaddafi ülkesine 42 yıl boyunca zulmetti. İşte bir diktatörün 42 yıllık zulüm tablosu... Libya'da evlerde kullanılan elektrik bedava. Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava. Libya'da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava. Libya devleti, tüm hastalara ilacı hiçbir ücret talep etmeden veriyor. Benzinin litresi 0.08 Avro, yani bir Libyalı'nın bir litre benzine ödediği para Türk Lirası'yla yaklaşık 20 kuruş. Libya ulusal bankaları faiz almıyor. Libya vatandaşları hiçbir şekilde vergi ödemiyor. Libya hem Afrika'da hem de tüm dünyada en borçsuz ülke. Libya'da arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor. Yurtdışında burslu okuyan öğrencilere Libya devleti iadesiz olarak aylık 1650 Avro burs veriyor. Libya'da tüm üniversite mezunları bir iş bulana kadar maaşa bağlanıyor. Libya'da evlenmek isteyen tüm çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyor. Libya'da istisnasız olarak her aile aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyor. Petrol gelirlerinin yüzde 90'ı Libya halkına gidiyor. Tüm bu cümleleri artık geçmiş zaman kipinde vermek gerekiyor. Çünkü Libya ve dünya büyük bir diktatörden kurtuldu."


 
evet doğru.


  • kediebesi  (25.10.11 05:31:16) 
halk ciddi bir fakirlik icersinde. ufak bir zumre butun bu ayricaliklardan yararlaniyor. ozgurlukler yok denecek kadar az.

hayvani petrol ve dolayisiyla ekonomik potansiyeli olan bir ulke; ona laf yok. petrol gelirlerinin o kadar buyuk bir kismi genel halka gitmiyor ama, ona eminim.
  • norwegian wood  (25.10.11 05:31:39) 
insan hakları ihlalleri ve kaddafi ailesinin kimsede olmayan refah içinde yaşıyor oluşu gözardı edilince doğru tabi, yazık oldu.


  • obez kirpi george  (25.10.11 05:40:12) 
hahaha yok ebesinin amı ali sami. bunlar herkes için geçerli olsaydı millet hiç durmaz akardı herhalde libya'ya, libyalı birini bulup evlenmek için yanar tutuşurdu. hem de sadece bizim boktan ülkemizdekilerden değil, abd'deki avrupa'daki insanlardan bahsediyorum. millet o bedava veya vergisiz olan şeyleri satın alabilmek için eşşek gibi çalışıyor dünyanın her yerinde. eminim hepsinin bir bedeli vardır. paralı, veya parasız.


  • i ve been mistreated  (25.10.11 06:09:52 ~ 06:16:00) 
@i ve been mistreated +1

arkadaş her şey bedava! o zaman bi yeme içme parası kalıyor... bu arada kaddafi'nin 200 milyar dolar serveti olduğu söyleniyor! onu niye yazmamışlar? bir de bunlar doğru bile olsa her şey ekonomik şartlarla açıklanamıyor demek ki. komplo teorisyenleri üretiyordur bu videoları. amerika ve avrupa indirdi kaddafi'yi diye... ha bunlar aç kurtlar gibi saldırmayacak mı. evet saldıracak ama 42 yıllık bir diktatörün devrilmesi sadece bununla açıklanamaz.
  • merhum  (25.10.11 07:52:15 ~ 07:52:54) 
evet bunlar gerçek. bizdeki milletvekili ailesi gibi bir zümreye ait özellikler diyebiliriz kısaca.

halkı sefalet ve açlıkla boğuşurken kendisi italyada çadır kurdurup içine 50 tane orospu koyduruyordu. düşün artık ne kadar doğru bu söylenenler.

hatta bu söylenenler o kadar doğru ki, halkın büyük bölümü cahil kalmış. ve kaddafi gider gitmez şeriata sarılmışlar. düşün o kadar memnunlar, o kadar güzel bir düzenleri var.
  • tchuck  (25.10.11 08:49:55) 
libyada yaşamış kişiler cevap verirse daha sağlıklı olur. öyle 7/24 kompüter başında entry kasan muhalif sözlükçü kafasıyla yazdığınız şeylerin hiç bir dayanağı yok.

libyada bulunmuş bir arkadaşım durumun aynen ilk mesajda olduğu gibi söylemişti. tabi herşey o kelimelerdeki gibi mükemmel bir sistemle işlemiyordur.
  • kocayusuf  (25.10.11 10:07:09) 
  • vejeteryan vampir  (25.10.11 10:23:51) 
akrabamız inşaat işi için libya'ya gidiyormuş sık sık 10-15 sene öncesinde. rakamların kesinliğinden emin değilim, ancak bedava ev, ucuz benzin, bedava eğitim, bedava sağlık hizmetlerinden bahsettiğini biliyorum.

son olaylardan sonra "libyalılar rahattı şimdiye kadar ama şimdi ağızlarına sıçılacak" gibi bir yorum yaptı.

benim fikrim değildir, elçiye zeval olmaz.
  • dekila olmeka  (25.10.11 11:09:06 ~ 11:10:12) 
kaddafi başa geldiğinde islami sosyalizm'den bahsediyordu. hatta libya'nın resmi adı da sosyalist cumhuriyet gibisinden uzunca bir şeydi. bütün bu bedavaların sebebi bu olabilir.


  • hyu  (25.10.11 17:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.