[]

Oturduğumuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek?

Simav da oturuyorum. Evimiz kira ve depremden sonra gezen ekipler eve hasarsız raporu vermişlerdi. Ama sonra öğrendik ki o verilen rapor, evin sadece o depremden sonraki durumunu gösteriyormuş, gelecek depremlerde hiçbir şey olmayacağının garantisi değilmiş.

Simavda hala depremde hasar gören binaların yıkımı sürüyor, bir türlü bitmedi. Ev alacak durumumuz yok, madem kiracıyız Toki konutlarına mı taşınsak diye düşündük kiraları çok yüksek olduğu için vazgeçtik(gerçi tokileri de tam fay hattının dibine yapmışlar ne işse), prefabrik ev alsak bir tarlaya-arsaya neyse- koysak, kira öder gibi öderiz dedik, belediye bir sürü sorun çıkartıyormuş, yüzü astarından pahalı oluyormuş, tedaş elektrik vermiyormuş, prefabrik evin yasada yeri bile yokmuş falan filan..

Şimdi bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.
Oturduğum evi kime göstereyim ki gelsin gerekli inceleme-test vs. yapsın, bana şu şiddete kadar hiçbir şey olmaz bu binaya desin ya da şunun üstüne dayanamaz başka yere taşının desin. Hatta isim bile verebilirsiniz. Artık bunun dışında ne yapabiliriz bilmiyorum..

 
üniversitelerin mühendislik fakülteleri bu incelemeyi yapıyor bildiğim kadarıyla. artık her ilde üniversite var ama en yakınınızdaki köklü bir üniversitenin mühendislik fakültesine başvurursanız en azından sizi yönlendirirler.

sigorta şirket/acentaları da bu konuda sizi yönlendirebilirler. ya da yeni adı ne oldu bilmiyorum ama bayındırlık ve iskân il müdürlükleri.
  • ahmetdursun  (25.10.11 01:40:04) 
şu adama bi e-mail çak ve sor.

depremedayaniklilikraporu.com
  • compadrito  (25.10.11 01:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.