[]

Yurtdışı Master işleri falan

Binlerce seçenek var. Binlerce!! İlla bir yurtdışı eğitim merkezinden yardım mı almalı üniversite belirlememiş biri? Altı üstü bi MBA programı.

Yaşayan var mı veya bir tanıdığı yurtdışına master'a giden? Nasıl buluyor insan kendine uygun konumu? Her türlü bilgiye açığım.


 
firenze yurtdışı eğitim ile gidiyorum. tek kolaylığı okulla muhattap olmuyosun. angarya işleri onlar yapıyor.


  • suicides underground  (25.10.11 00:09:10) 
öncelikle hangi bölgeye gitmek istediğinize karar verin. Kanada mı? Avrupa mı? Avustralya mı?
sonra iyi bildiğiniz dilde eğitim veren okulları bulun. Mesela Fransızca bilmiyorsanız fransa'daki okulların yarısı gidiyor zaten...
MBA programı olan okulları bulun.
MBA programı sunan okulların ders programlarını inceleyin. istediğiniz dersleri sunuyor mu, nedir-ne değildir.
Koşullarını inceleyin: Maddi yükümlülüğü, o şehirde yaşayabilir misiniz, kültürel faktörler vs.
En son elinizde 5-6 okul kalacak.
Hepsine başvurun, kabul aldıklarınızı tekrar değerlendirmeye alırsınız.
  • clarissa dalloway  (25.10.11 00:11:36) 
Ha bence bi de, okumak için alacağınız vizeyi almak kolay mı zor mu ona bakın. Zor alınan vize insanı yurtdışında alacağı eğitimden soğutuyor..


  • clarissa dalloway  (25.10.11 00:13:02) 
mesaj at merak ettiğin konuları yardımcı olurum.


  • cedric tweedledee  (25.10.11 00:13:16) 
soruya kaynak yapayım, yurtdışında yüksek lisans olayında ales puanlarının hiçbi etkisi oluyor mu, yoksa parayı veren düdüğü çalar mı?


  • toshiro  (25.10.11 00:18:24) 
@toshiro
benim bildiğim gre-general, toefl, ielts ve türevi sınavların sonuçları önemli, her okul farklı sınavdan, farklı sonuçlar istiyor. hangi okullara başvuru yapacağınızı belirlediğinizde gerekli sınavlara çalışıp-giriyorsunuz, ve gerekli puanı alayı umuyorsunuz.
motivasyon mektubu, referanslar ve genel not ort. da önemli.
Ales'i göz önünde tutan var mı bilmiyorum ama parayı verip düdüğü çalmakla alakası yok.
  • clarissa dalloway  (25.10.11 00:34:54) 
amerika icin,
ales'in hicbir onemi yok. GRE ve TOEFL puanlarini onemsiyorlar, hatta Turkiye'de bitirdiginiz okuldan aldiginiz not ortalamasini bile soran olmuyor.
Oncelikle hangi bolumse universiteler taranmalidir
www.petersons.com
bu site yardimci olabilir.
Tezsiz kabul almak daha kolay, tezli ise biraz daha zor olabiliyor.
TOEFL ve GRE puanlari yuksek ise kabul almak cok zor degil.

Genel taktik,
ilgilenilen universitelerden hocalar tespit edilip onlara benim durumum bu, su konu hakkidan calisiyorum, sizinle calismak istiyorum benzeri kendini de tanitacagin bir mail atmak. Mail ile hoca tavlandiktan sonra kabul alimi daha da kolaylasacaktir. ( Bu taktik sart degil, direkt basvurup beklenebilir ama hocaya mail atmak siddetle tavsiyem.)

Universiteden bir de burs isteniyorsa, haliyle biraz daha zorlasiyor isler ama tabii ki imkansiz degil.
Bu durum da hocaya mail'de belirtilmeli ve artik sonuc beklenmeli.
  • yalnizlik mavisi  (25.10.11 05:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.