[]

windows 7'yi d surucusune kurmak

sevgili jobs'lar

format atacagim bilgisayarima. hersey planli programli duzenli gitsin , sonra pismanlik yasamayayim istiyorum.

soyleki 250 gb sabit diskim var. ben buna win7 kuracagim tekrardan. kafamda planladigim disk bolme su sekil;

20gb d surucusune ayirayim. bu d surucusune win7 kurayim. sadece o olsun icinde. baska hic bir sey yuklemeyeyim.

geri kalan butun dosyalarimi , programalrimi falan c ye yukleyim.

simdi bilgisayardan sadece oyun ve internet olarak anlayan biri olarak bir fikre kapildim ; bana oyle geliyor ki windiwsu ayri bir surucuye kurarsam daha az etkilenir windows. iste ne bileyim yavaslamaz , iste ne bileyim c de virus olsa windowsa gitmez gibi hic bilgisayardana nlamayan dusuncelerim var. bu mantikli midir sizce?

evet peki ben windows 7 yi d surucusune nasil yuklerim. yani c surucusunde users dosyasi , downloads dosyasi falan var ya hani. onlar hep c de kalcak. ama ben windowsu d ye yukleyecegim. bu olanakli mi?

simdiden tesekkurler

 
o yavaşlamama olayı hurafe, artı sistem dosyaların başka partitionda olursa ekstra yavaşlama olur. şayet dediğin gibi kurmaya niyetliysen bütün sistem dosyalarının yolu değiştirebilir, ama dediğim gibi sana ekstradan hiçbirşey getirmeyecek.


  • 584  (24.10.11 18:30:13) 
windows dizinini 20gb la sınırlamak hoş bişey olmaz. hdd hemen dolabilir. performans alamazsın. daha büyük bir alan ayırman gerekir. sen bi 50gb ayır win dizini için. programları diğer diske kurarsın sorun olmaz. ama tek hdd varsa pc de d ve c diye ayırman çok da inanılmaz performans artışı sağlamaz. ikincil bir hdd alıp kurulumu ona yapman istediğin performansı verir. virüs konusuna gelirsek virüsler c yi sevdiği için c ye girmez win orda kurulu olduğu için c ye girer. yani sen d ye kurarsan win'i virüsler d'ye girer. son bir not daha windows kurulu olduğu diski c diye görür diğerlerini sırayla harflendirir. yani aslen d ye kurulum yapmış olmazsın. sen farklı bişey yapmak istesen de kurulumdan sonra eline geçicek olan şimdikinin aynısı bir pc olur.


  • onexey  (24.10.11 18:31:37) 
windows u yavaşlatan şeyler, servisler, kayıt dosyaları vs. dir, isterseniz z ye windows kurun, windows un içine bunlar eklendikçe windowsta performans kaybı olacaktır.

Windows a format atmak istediğinizde sadece c ye format atarsanız ve yeni windows kurarsanız, zaten d ye kurduğunuz programların kütük kayıtları c de yer alacağı için onlar da silinecek kısaca d deki programlar çalışmayacaktır. Kaldı ki 20 gb gayet az bir alan win 7 kurulumu için.

Sıfırdan windows kurun, üzerine sadece gerekli programları yükleyip image alın backup programları ile, ilerde windows kağnı hızına düştüğünde, o image ı geri yüklersiniz olur biter
  • bonjurkes  (24.10.11 18:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.