[]

ispanya gezisi için öneriler

3 gün madrid 3 gün barcelona da kalacağım. bu iki şehir haricinde mutlaka gör git dediğiniz yerler varmıdır ? misal andorra ya ibizaya gitmeye değermi ? ikinci olarak araba kiralama fiyatları ne alemde oralarda ? 5 günlük orta seviye bir araç ne kadara çıkar tahmini ? toplu taşıma aracı koşturmak istemiyorum ve 3 kişiyiz .




 
araba kiralama hemen hemen tr ile aynıydı. europcar en güvenilir. madrid'e 3 gün çok bence. 2 madrid 4 barca yapsanız daha doyurucu olur zira barcelona dünyanın en güzel şehri bana göre. madrid'de Museo del Prado ya mutlaka gidin. araç kiralarsanız barcelona'da da madrid'de de çok sıkıntı çekersiniz trafik konusunda. kırmızı tur otobüslerini tavsye ederim barcelona'da her yere götürüyor nou camp dahil. 1 bilet 25 euro civarı ama 2 gün boyunca istediğin durakta inip binebiliyosun, çok yararlı kendin gitmeye kalksan o rotayı hayatta gidemezsin. ancak yerlisi olman lazım şehrin. onun dışında la rambla denen cadde barca'nın ana caddesidir o cadde üzerinde bir sabit pazar bulunur oraya da mutlaka uğrayın. vedat milor bile o pazarın içindeki bi dükkanda yemek yemişti. daha önce görmediğiniz kuruyemişler, meyveler vs ler kesinlikle vardır. tadın. la rambla üzerinde sahile doğru inerken sağ koldaki ara sokakları geçerken göz ucuyla bakın türk dönerci göreceksiniz. istanbul döner diye onlara gidin meraba diyin döner yiyin türkiye'dekilere benzemiyor, hem tadı hem doyuruculuğu bakımından çok iyi. kalacağınız yeri ayarlamadıysanız o kebapçıya sorun onun hemen üstünde bir pansiyon var ve bulabileceğiniz en iyi manzarayı (direk la rambla ya bakan bi balkonu var, yani istiklal üzerinde bir otel ve balkonu caddeyi görüyor gibi düşünebilirsin) veriyor size. geceleri bol bol arka sokakları turlayın gezin, kaybolun, sahile inin. madrid için pek tüyo veremicem dediğim gbi müzeleri falan var o kadar ben pek beğenmedim açıkcası barcelona dan sonra.


  • rentts  (24.10.11 14:06:44 ~ 14:07:13) 
eğer merakliysaniz salvador dali müzesine ( barcelonaya 2 saat uzakta) gitmenizi öneririm. gidip gezdikten sonra hakikaten adamın ne denlli büyük bir dahi oldugunu görebilirsiniz. Figueras şehrinde müze.
figuerasa gitmeye karar verirseniz yol üzerinde bir de Girona şehri var. eski yahudi mahallelerini gezmenizi öneririm. şahane sokakları ve binaları var. bol bol fotoğrğaf çekebilirsiniz.

  • mat couthon  (24.10.11 14:17:19) 
ibiza'ya gitmek için vapura binmeniz gerekiyor. o vapurun da ücreti git-gel 150 euro. bence değmez, ama gece hayatına merakınız varsa gitmelisin yol parasına kıyıp.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (24.10.11 15:01:09) 
rentts e katiliyorum, 3 gun madride cok. madridi ankara, barcelona ise izmir-istanbul karisimi biryer gibi dusun ne demek istedigimi anlicaksin.
bir de ben gitmedim ama valencia cok guzel demisti arkadaslarim.

  • yazaman  (24.10.11 15:59:48) 
beklentilerine göre değişir. Bana sorarsan 2 gün Madrid'e az ve ben Madrid'i Barselona'dan daha çok sevdim, böyle ön yargıyla gidip de aynı hislerle dönen çok insan var emin ol. 3'er gün paylaşım yerinde olmuş onunla oynama bence, sona Madrid'e 2 gün ayırdığına üzülebilirsin.Endülüs bölgesinden de bir şehir seçmeni öneririm eğer vaktin varsa.


  • bi mekan  (24.10.11 16:59:45) 
madrid'i ben çok beğenmiştim gider gitmez bir harita ve metro haritası al metroyla ulaşım çok rahat.Palacio de Real,retiro parkı, Plaza de Mayor meydanı ve eğlence parkı aklıma gelenlerden bi de başka bi şehir geziceksen granada derim la alhambra sarayı muhteşem ama çok güneyde kalıyor.Hızlı trenle gidebilirsin.İyi yolculuklar.not iki arkadaşım madrid te couchsurfingten ozan diye birinde kalmış ve çok memnunlardı.


  • peyton  (24.10.11 19:45:13 ~ 19:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.